08.03.2012. / 12:46

Autor: Totalsport

Peyton Manning i Indianapolis se rastali

Manning će definitivno postati hit prijelaznog roka NFL lige, kao slobodan igrač, no i dalje je prilično upitno hoće li se zbog spomenutih ozljeda uopće vratiti na teren

Peyton Manning (s loptom u ruci)Peyton Manning (s loptom u ruci)Peyton Manning, 35-godišnji "quarterback" i jedan od najboljih igrača u NFL povijesti (američki nogomet), više nije član Indianapolis Coltsa. U četvrtak su se razišli, odnosno, Coltsi su otpustili jednu od legendi ovog sporta.

U obitelji Manning definitivno je ove sezone vladalo dvojako raspoloženje. Eli Manning je briljirao sa svojim New York Giantsima, te ih je drugi put u svojoj karijeri odveo do slavlja u Super Bowlu. Za to vrijeme Peyton Manning zbog teške ozljede nije igrao cijelu sezonu, a njegovi Coltsi su tijekom sezone upisali katastrofalan omjer 2-14.

Peyton Manning je 1998. godine od strane Coltsa uzet kao prvi izbor na draftu, a u svojoj je karijeri četiri puta dobivao MVP nagradu, za najkorisnijeg igrača lige. Odveo je tu momčad do naslova prvaka 2007. godine, te je rušio mnoge rekorde u povijesti ove igre.

No, u posljednjih devetnaest mjeseci Manning je obavio čak tri operacije vrata i nije bio sposoban za igru, a Indianapolis je trebao isplatiti bonus od 28 milijuna američkih dolara za iduće četiri sezone (od petogodišnjeg ugovora vrijednog 90 miljuna USD) da je želio nastavak suradnje. Za takav scenarij se nije odlučio, pa su predstavnici kluba i Manning, uz obilje suza, na konferenciji za novinare objavili raskid suradnje.

Manning će definitivno postati hit prijelaznog roka NFL lige, kao slobodan igrač, no i dalje je prilično upitno hoće li se zbog spomenutih ozljeda uopće vratiti na teren.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika