08.03.2012. / 13:21

Autor: Totalsport

Arne Friedrich potpisao za Chicago Fire

"Unatoč atraktivnim ponudama koje sam imao iz više europskih klubova, odlučio sam karijeru nastaviti u Sjedinjenim Državama", objavio je Nijemac

Arne Friedrich (Wikipedia)Arne Friedrich (Wikipedia)Donedavni nezamjenjivi obrambeni nogometaš njemačke reprezentacije, 32-godišnji stoper Arne Friedrich, potpisao je jednogodišnji ugovor s Chicago Fireom, klubom iz MLS lige.

"Unatoč atraktivnim ponudama koje sam imao iz više europskih klubova, odlučio sam karijeru nastaviti u Sjedinjenim Državama", objavio je Nijemac na svojoj internetskoj stranici.

Prošlog je rujna Friedrich, nakon dugotrajnih problema s ozljedom, sporazumno raskinuo ugovor s Wolfsburgom. Otad je slobodan nogometaš.

U SAD će otputovati u idućih nekoliko dana. Upitno je hoće li nastupiti za čikašku momčad već 17. ožujka, kada Fire igra prvu utakmicu u novoj sezoni na gostovanju kod Montreala.

Za njemačku je reprezentaciju vrijedni stoper, koji je najveći dio profesionalne karijere, od 2002. do 2010. godine, proveo u berlinskoj Herthi, skupio 82 nastupa. Igrao je sve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici prije dvije godine, te je u četvrtfinalnoj pobjedi (4-0) nad Argentinom zabio svoj jedini pogodak u nacionalnom dresu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika