08.03.2012. / 13:40

Autor: Totalsport

Lorenzo položio vozački ispit za motocikl

"Ej, ljudi. Položio sam vozački ispit!"

Jorge Lorenzo (Reuters)Jorge Lorenzo (Reuters)Jorge Lorenzo, svjetski motociklistički prvak u MotoGP klasi iz 2010. godine, dva je mjeseca prije svog 25. rođendana položio vozački ispit za A-klasu, odnosno za upravljanje - motociklom.

Odsad i Yamahin vozač može slobodno upravljati motociklom javnim prometnicama. Ispit je položio pod instruktorom Javijem Vallejom, koji mu je i uručio vozačku dozvolu, a o svom se postignuću brže-bolje pohvalio na Facebook-stranici:

"Ej, ljudi. Položio sam vozački ispit!"

Unatoč njegovu popriličnom iskustvu i vještini stečenima jurenjem od malih nogu na dvama kotačima, Lorenzo će se u prometu na motociklu morati ponašati kao i svaki drugi početnik. To znači da u prve dvije godine posjedovanja vozačke dozvole ne smije voziti motocikl jači od 48 konjskih snaga.

Riječ je o vozilu snage desetak puta slabije od motocikla izvanserijske proizvodnje koji Španjolac vozi u Svjetskom prvenstvu.

Vezane vijesti

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Španjolski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha) pobjednik je Velike nagrade Katalonije, pete utrke sezone Svjetskog prvenstva "kraljevske" MotoGP… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika