08.03.2012. / 14:11

Autor: Hina

'Imenovanje ministara u NO Ine je iznimka jer je ta tvrtka iznimka'

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić izjavio je danas da odluka o imenovanju ministara u Nadzorni odbor Ine još nije donesena te kazao kako će to imenovanje biti iznimka jer je i Ina iznimka kao najveća hrvatska kompanija u kojoj država ima 44,75 posto vlasništva.

Radimir ČačićRadimir ČačićPrvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić izjavio je danas da odluka o imenovanju ministara u Nadzorni odbor Ine još nije donesena te kazao kako će to imenovanje biti iznimka jer je i Ina iznimka kao najveća hrvatska kompanija u kojoj država ima 44,75 posto vlasništva.

Uoči sjednice Vlade, Čačić je novinarima ispred Banskih dvora kazao kako odluka o njegovom i imenovanju ministra financija Slavka Linića u Nadzorni odbor Ine još nije donesena te napomenuo kako do imenovanja ministara u druge kompanije ne bi trebalo doći.

"To bi bila iznimka jer je Ina iznimka, jer je naša najveća kompanija po ukupnom prihodu, kompanija u kojoj imamo 44,75 posto vlasništva, i u kojoj poziciju države i perspektive kompanije treba jasno definirati", rekao je Čačić i dodao kako osobno "nema nikakvih želja".

"Vidjet ćemo, kako Vlada odluči tako će biti, a ako odluči onda, naravno, odlučit će tako kako je jedino moguće. Ja sam resorni potpredsjednik i ministar i tada bih bio predsjednik nadzornog odbora, a Linić član", rekao je Čačić.

Ministar Linić, upitan hoće li s obzirom na ministarske obveze ako bude imenovan moći obavljati i posao u Nadzornom odboru Ine, odgovorio je novinarima kako je sve pitanje organizacije.

"Smatram da u financijama imam solidnu ekipu i zaista mogu odgovorno obavljati funkciju u nadzornom odboru", rekao je Linić i podsjetio da je kao ministar u Vladi Ivice Račana bio predsjednik u više nadzornih odbora.

"Mnogima je to smetalo. Ali, interesantno, nitko ne može govoriti o lošim poslovima nadzornih odbora u to vrijeme. Samo treba biti odgovoran prema poslu i ne shvatiti to kao priznanje nego kao ogromnu obvezu", rekao je Linić.

Upitan je li Ina jedina tvrtka u čije će nadzorne odbore ući ministri, Linić je odgovorio: "Vjerujem da je to tako, ali to je pitanje za predsjednika Vlade".

Upitan ima li dojam kakvu bi ocjenu o kreditnom rejtingu Hrvatske mogla dati kreditna agencija Moody's, čiji su predstavnici ovih dana boravili u Zagrebu, Linić je kazao kako treba biti oprezan, bez ikakvih prognoza.

"Uvijek treba biti oprezan jer situacija u Hrvatskoj nije lagana, naše obveze su ogromne i ovo su prvi koraci u odgovornom vođenju fiskalne politike. Prema tome, trebamo biti oprezni kao i kod Fitcha, bez ikakvih prognoza", rekao je.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika