08.03.2012. / 15:25

Autor: Hina

Širić, Djedović i Šprajcer izlaze iz Remetinca

Bivši nogometni dužnosnici Željko Širić, Stjepan Djedović i Neven Šprajcer poslijepodne će izaći iz zatvora u Remetincu, odlučio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda prihvativši prijedlog USKOK-a da se trojicu osumnjičenih za primanje i davanje mita pusti na slobodu.

Željko ŠirićŽeljko ŠirićBivši nogometni dužnosnici Željko Širić, Stjepan Djedović i Neven Šprajcer poslijepodne će izaći iz zatvora u Remetincu, odlučio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda prihvativši prijedlog USKOK-a da se trojicu osumnjičenih za primanje i davanje mita pusti na slobodu.

Bivši dopredsjednik HNS-a i nogometni sudac Željko Širić te bivši predsjednik Sudačke komisije Stjepan Djedović uhićeni su 9. prosinca prošle godine, a bivši tajnik Udruge prvoligaša i NK Karlovca Neven Šprajcer dva tjedna kasnije. Od tada su bili u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Ustavni sud je nedavno ustvrdio da nema opasnosti od ponavljanja nedjela jer su osumnjičeni isključeni iz nogometnog saveza pa je kao razlog za ostanak u zatvoru ostala samo opasnost od utjecaja na svjedoke. No, USKOK je danas predložio, a sudac istrage Ratko Šćekić prihvatio njihovo puštanje na slobodu.

USKOK je u istrazi u protekla tri mjeseca ispitao stotinjak svjedoka i preostalo je još saslušati njih par s kojima trojica osumnjičenika po izlasku na slobodu ne smiju kontaktirati.

Širić i Djedović su pod istragom zbog sumnje da su od predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša tražili 100.000, a uzeli 30.000 eura mita za pošteno suđenje. Nakon njihova uhićenja istraga o korupciji u nogometu proširena je na Šprajcera te bivšeg sportskog direktora Radničkog nogometnog kluba Split Nenada Praliju i još dvoje osumnjičenih iz tog kluba.

Šprajcera se sumnjiči da je kao tajnik NK Karlovac Širiću davao mito za prelazak svog kluba u viši rang natjecanja te za pošteno suđenje.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika