08.03.2012. / 16:04

Autor: Nacional.hr

Hollywood se obrušio i na Hotfile

Hollywoodski filmski studiji, među kojima su Disney, 20th Century Fox, Universal Studios, Columbia Pictures i Warner Bros navode kako je više od 90 posto fileova koji se nalaze na Hotfileovim serverima ilegalno i njihovim se širenjem krše autorska prava

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotNakon Megauploada koji je zbog akcije američkog FBI-a prekinuo sa pružanjem usluge dijeljenja dokumenata na internetu, Hollywood se obrušio na drugi popularni servis - Hotfile.

MPAA ili Motion Picture Association of America zatražila je od američkog suda da zabrani daljnji rad Hotfilea zbog, kako su naveli, poticanja na piratstvo. Naime, Hotfile plaća svojim korisnicima ovisno o tome koliko je puta njihov dokument skinut s njihovih servera.

Hollywoodski filmski studiji, među kojima su Disney, 20th Century Fox, Universal Studios, Columbia Pictures i Warner Bros navode kako je više od 90 posto fileova koji se nalaze na Hotfileovim serverima ilegalno i njihovim se širenjem krše autorska prava.

Hotfile, koji je smješten u Panami, ističe kako uvijek izlazi u susret hollywoodskim studijima i uklanja dokumente za koje se utvrdi da krše autorska prava. Dodaju i kako su započeli sa identifikacijom korisnika koji uporno učitavaju ilegalni materijal te će im ukinuti račune kad ih identificiraju.

Vezane vijesti

Slovenska oporba za odbacivanje ACTA-e, vlada čeka EU

Slovenska oporba za odbacivanje ACTA-e, vlada čeka EU

Slovenska vlada neće donositi odluke vezane uz ratifikaciju trgovinskog sporazuma o zaštiti autorskih prava na internetu ACTA dok se o tome ne završe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika