08.03.2012. / 16:15

Autor: Hina

Za "Clean start" 3,875 milijuna kuna

Vlada planira za provedbu projekta pregleda financijskog i operativnog stanja zatečenog u 22 ministarstva, državna zavoda i javna poduzeća potrošiti 3,875 milijuna kuna, rečeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Vlada želi krenuti 'od nule'Vlada želi krenuti 'od nule'Vlada planira za provedbu projekta pregleda financijskog i operativnog stanja zatečenog u 22 ministarstva, državna zavoda i javna poduzeća potrošiti 3,875 milijuna kuna, rečeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Radi se o projektu koji je "u narodu poznat kao 'Clean start'", rekao je premijer Zoran Milanović, a za pronalaženje kvalitetnih revizorskih i konzultantskih kuća koje će provesti taj projekt zadužen je Državni ured za središnju javnu nabavu.

Projekt je prihvaćen na sjednici održanoj 19. siječnja s namjerom da se "pročešlja" stanje u ministarstvima financija, gospodarstva, rada i mirovinskog sustava, zdravlja, socijalne politike i mladih, poljoprivrede, pomorstva, prometa i infrastrukture, znanosti, obrazovanja i sporta, te uprave.

Također se želi utvrditi zatečena situacija u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatskom centru za razminiranje, zavodima za mirovinsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i zapošljavanje, te HEP-u, Hrvatskim vodama, Hrvatskim šumama, HŽ-u, HAC-u, HC-u i HRT-u.

Vlada je predložila Hrvatskom saboru da ne prihvati prijedlog Hrvatskih laburista o donošenju zakona o javnoj uporabi hrvatskog jezika.

Kako je obrazložio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, Vlada smatra da je briga o uporabi hrvatskog jezika stalna potreba, koja zahtijeva sustavan i trajan proces koji se pak ne može osigurati jednim zakonom.

Efikasniji način bila bi odgovorna briga za hrvatski jezik u svakoj djelatnosti zasebno, što znači da se uporaba hrvatskog jezika i latiničnog pisma osigurava dosljednom primjenom Ustava i postojećih zakona, rekao je Jovanović.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.03.12. 16:37

Mi im mukte ukazujemo na lopove(Pavić,Todorić,Vidošević...),a oni ništa.


registracija
11/1/10

fluid, 08.03.12. 19:01

Tko će pogoditi zašto strane revizorske kuće a ne domaće ?Tko pogodi pravi razlog,može i dalje komentirati na stranicama Nacionala.


registracija
25/10/10

cuma, 09.03.12. 08:57

Hm, hm, koliko puta imamo pravo pogađati?


registracija
30/11/10

jato, 09.03.12. 09:10

fluid,

Dobro pitanjce ali samo Rvatska naiva to nemože dokučiti,...;))


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika