08.03.2012. / 18:18

Autor: Hina

Amos iz UN-a kaže da je "užasnuta" stanjem u Homsu

UN-ova humanitarna čelnica Valerie Amos u četvrtak je izjavila da je užasnuta zbog razaranja koje je vidjela u Baba Amru, četvrti sirijskoga garda Homsa koji napadaju vladine snage, te da želi znati što je sa stanovnicima.

Stanje u Siriji je zabrinjavajućeStanje u Siriji je zabrinjavajućeUN-ova humanitarna čelnica Valerie Amos u četvrtak je izjavila da je užasnuta zbog razaranja koje je vidjela u Baba Amru, četvrti sirijskoga garda Homsa koji napadaju vladine snage, te da želi znati što je sa stanovnicima.

"Užasnuta sam onime što sam jučer vidjela u Baba Amru", rekla je podtajnica UN-a za humanitarna pitanja Amos za Reuters TV nakon odlaska sa sastanka s ministrima u Damasku. "Ondje je sve razoreno, taj je dio Homsa sasvim uništen i želim saznati što se dogodilo s ljudima koji u tome dijelu grada žive".

Britanka Amos prva je visoka međunarodna dužnosnica koja je posjetila Baba Amr otkako su vlasti počele napad na protivnike režima predsjednika Bašara al-Asada.

Pobunjenici su iz Homsa pobjegli prije tjedan dana, nakon gotovo mjesec dana granatiranja, a aktivisti javljaju da je počela osveta Asadovih snaga. Humanitarci iz sirijskoga Arapskog crvenog polumjeseca u srijedu su ušli u četvrt Baba Amr i zatekli je praznu.

Sirijska državna televizija objavila je u četvrtak snimku UN-ovaca s plavim pancirkama i kacigama, kako fotografiraju, a spiker je rekao da su to ljudi Valerie Amos u Baba Amru.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika