09.03.2012. / 10:40

Autor: Totalsport

Federer: Ljubičić je sjajna osoba, tužan sam što odlazi

Opet, meni je to poznato već neko vrijeme. Znali smo puno razgovarati o tome

Roger Federer (Reuters)Roger Federer (Reuters)Ivan Ljubičić objavio je oproštaj od teniske karijere sljedećeg mjeseca na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu. Tim povodom oglasio se Švicarac Roger Federer.

- Niti jednom profesionalnom sportašu se nije jednostavno odlučiti za odlazak u mirovinu. Radujem se sljedećoj fazi mog života. Tenis mi je dao toliko puno i želim ostati i dalje uključen i dati nekakav doprinos u ovom sportu na neki način - poručio je Ljubičić, bivši treći tenisač svijeta, koji je pored brojnih uspjeha na terenima, veliko poštovanje svojih kolega igrača stekao i vrlo aktivnim radom u upravljačkim strukturama ATP Toura. Šet godina (2002-2008) služio je u Vijeću igrača, zadnje dvije kao predsjednik, a bio je i u Upravnom odboru, odnosno najvišoj organizacijskoj instanci ATP Toura.

Švicarac Roger Federer odličan je prijatelj s Ljubičićem. Stoga ne čudi da se i on oglasio povodom Ivanovog skorašnjeg odlaska.

- Jako sam dobar prijatelj s Ivanom, tužan sam što odlazi u mirovinu. Opet, meni je to poznato već neko vrijeme. Znali smo puno razgovarati o tome. S obzirom na njegov obiteljski status, mislim da se odlučio povući u pravo vrijeme. Nedavno je dobio kćerku, drugo dijete. Imao je prekrasnu karijeru - rekao je Federer, koji se u Indian Wellsu priprema za prvi ATP 1000 turnir sezne, kojeg je prije dvije godine osvojio baš Ljubičić.

- Bio je jedan od najopasnijih igrača na Touru. On je moj krasan prijatelj. Osim toga, bio je vrlo koristan za tenis, ne samo na terenu, već i zbog doprinosa u političkim strukturama ovog sporta. Pred njime je sjajna budućnost, bilo u tenisu ili nečemu drugome što će odlučiti raditi. Sjajna je osoba, krasan čovjek. Tužan sam što prestaje igrati, ali imao je prekrasnu karijeru i na tome mu mogu samo čestitati na tome - rekao je Federer.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika