09.03.2012. / 11:56

Autor: Totalsport

ATP i WTA Indian Wells: Karlović i Martić ispali u 1. kolu

Nakon sjajnih igara i izborenog finala na turniru u Kuala Lumpuru prošlog tjedna, Martić je neugodno iznenadila u Indian Wellsu gdje je ipak imala odličan ždrijeb, barem na startu

Ivo Karlović (Reuters)Ivo Karlović (Reuters)Ivo Karlović završio je svoj nastup na prvom ATP Masters 1000 turniru sezone u Indian Wellsu već u 1. kolu.

Na turniru na kojem je lani dobio četiri meča, a u četvrtfinalu je bio na dva poena od pobjede protiv Španjolca Rafaela Nadala, izgubio je tie-break trećeg, najviši tenisač na Touru ovoga puta nije uspio preskočiti niti prvu prepreku.

Sa 6-4, 6-2, nakon jednog sata i 31 minute igre, Karlovića je svladao Poljak Lukasz Kubot, 52. tenisač svijeta. Karlović je od njega bolje rangiran za 10 pozicija, no, niti u trećem međusobnom ogledu nije uspio osvojiti barem jedan set protiv 29-godišnjeg Poljaka. Kubot je prethodne dvije pobjede protiv našeg igrača upisao 2009. godine na zemlji u Beogradu i lani na travi u Wimbledonu, a sada ga je svladao i na trećoj podlozi.

Karlović je imao četiri break-lopte u meču, sve u prvom setu. Prve dvije na početku meča, a druge dvije kada je Poljak servirao za prvi set. Izgubio je svoj servis u sedmom gemu, kada je na break-loptu napravio dvostruku pogrešku. Kod 3-5 je s asom spasio set-loptu Poljaka, ali se nije uspio vratiti u prvi set. U drugom je Kubot poveo s 4-0 i bez problema dovršio posao.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac je zabio devet asova, ali je na prvom servisu osvojio samo 62% poena.

Karloviću je ovo drugi uzastopni poraz u 1. kolu. Isto mu se dogodilo i na prethodnom turniru u Delray Beachu, gdje ga je zaustavio kasniji finalist, Australac Marinko Matosevic.

Hrvatska ima još dvojicu predstavnika u muškom dijelu turnira. Ivan Dodig igrat će u 1. kolu protiv Bugarina Grigora Dimitrova, dok je Marin Čilić kao 24. nositelj na startu slobodan, a u 2. kolu očekuje ga pobjednik meča između Argentinca Davida Nalbandiana i Talijana Potita Staracea.

Dodajmo kako je hrvatska tenisačica Petra Martić isto poražena u 1. kolu WTA turnira.

Bolja od 21-godišnje Hrvatice bila tri godine mlađa Amerikanka Lauren Davis sa 6-2, 7-6(7). Davis je 221. na svijetu, a za nastup na ovom turniru je dobila pozivinicu organizatora.

Nakon sjajnih igara i izborenog finala na turniru u Kuala Lumpuru prošlog tjedna, Martić je neugodno iznenadila u Indian Wellsu gdje je ipak imala odličan ždrijeb, barem na startu. I nakon što je u prvom setu mnogo toga poklanjala suparnici i izgubila tu dionicu sa 6-2, u drugom se mogla vratiti u meč. Imala je nekoliko propuštenih šansi u tie-breaku, kao i prije njega, ali je na kraju sve završilo s 9-7 u trinaestoj igri za Davis.

Ukupno je Amerikanka iskoristila tri od devet break-lopti, a Martić, trenutno 55. igračica svijeta, jednu od pet. Davis je ukupno osvojila trinaest poena više (80-67).

ATP Indian Wells, 1. kolo:

Kubot - Karlović 6-4, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika