08.03.2012. / 20:23

Autor: Nacional.hr

'Chance' - globalna potraga za najboljim igračima amaterima

Najboljih 16 nogometaša iz globalnog finala dobiti će priliku da iskuse ultimativan nogometni program kao nagradu

Joseph GuardiolaJoseph GuardiolaJoseph Pep Guardiola, manager Barcelone, predstavio je globalnu potragu za nogometnim igračima amaterima pod nazivom 'Chance'. Ta potraga daje priliku mladim nogometašima amaterima iz cijelog svijeta da se dokažu na elitnoj pozornici i dignu svoju igru na najvišu razinu.

Program 'Chance', prvi put lansiran 2010. godine, pružiti će mladim nogometašima priliku da treniraju i igraju u najboljim sportskim dvoranama u svijetu nogometa, prikazujući svoje vještine pred elitnim trenerima i mentorima, da razviju i poboljšaju svoj talent sa jednim ciljem: da budu zapaženi.

Nogometaši iz 55 zemalja diljem svijeta sudjelovati će u probama u tijeku 2012. Najboljih 100 igrača iz tih proba, promatrani od strane vrhunskih Nike trenera, otputovati će na globalno finale koje će se održati u slavnoj akademiji za mlade nogometnog kluba Barcelona, u Barceloni u Španjolskoj.

Igrači će iskusiti sportske dvorane svjetske klase, elitne trenere, nutricioniste, psihologe i trenere fizičke spreme kako napreduju kroz program.

Finalnih 100 igrača će sudjelovati u intenzivnom treningu i natjecaju zakazanom u Barceloni, dok ih ocjenjuje tim najboljih svjetskih trenera i skautova. Igrači će biti procjenjeni pomoću Nike-ovih vježbi uključujući 'SPARQ sensory performance', sustav za trening i testiranje koji pomaže izgraditi bolje sportaše.

Najboljih 16 nogometaša iz globalnog finala dobiti će priliku da iskuse ultimativan nogometni program kao nagradu; probnu četverotjednu turneju u kojoj će zaigrati protiv nekih od najrenomiranijih svjetskih momčadi nogomtenih škola koje uključuju Manchester United i Juventus.

Igrači će živjeti život elitnog nogometaša i trenirati u najboljim sportskim dvoranama, pod budnim okom klupskih trenera i skauta. Zlatna prilika da budu primjećeni i osvoje profesionalni ugovor.

Igrači mogu prijaviti sebe i svoje momčadi tako da naprave 'momčadsku stranicu' na facebook aplikaciji 'Chance', koja se nalazi na Nike 'Chance' Facebook stranici. Nakon toga Nike skautovi će odabrati koje će momčadi posjetiti i gledati ih kako igraju, sa naglaskom na uočavanju talentiranih pojedinaca i nagrađujući ih ulaskom u državno finale zemalja iz kojih dolaze. Nike skautovi će također tražiti talentirane individualce iz lokalnih nogometnih saveza i zajednica.

Pep Guardiola, globalni ambasador projekta i manager FC Barcelone: „Chance daje šansu mladim igračima diljem svijeta da pokažu svoj talent i razviju vještine na globalnoj pozornici. Program proslavlja igrače sa strašću za igrom i najboljom tehnikom, dajući im priliku da budu uočeni i iskoriste svoj potencijal."

Seon Min Moon iz Seula u Južnoj Koreji, pobjednik 'Prilike' 2010. godine, dokazao je da ovaj program može promijeniti život. Nakon priključivanja Nikeovoj Akademiji prošle godine (prošlogodišnja nagrada za finaliste), njegovi nastupi protiv suparnika kao što su Arsenal FC i Inter Milan zapeli su za oči švedskih skauta, što mu je donijelo dvogodišnji ugovor sa klubom Ostersunds FK.

"'Chance' mi je dao priliku za zaigram sa i protiv igrača iz cijelog svijeta, što je pomoglo mojoj igri i zbog čega sam zapažen od strane svojeg novog kluba. To je ostvarenje sna. Nadam se da će moja priča nadahnuti igrače ovogodišnjeg programa", rekao je Seon Min Moon.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika