09.03.2012. / 14:33

Autor: Hina

'Podići ću Agrokomerc iz pepela'

Fikret Abdić, koji je danas izašao iz pulskog zatvora pošto je odslužio dvije trećine kazne zbog ratnog zločina počinjenog na području zapadne Bosne, poručio je brojnim pristašama koji su ga dočekali pred zatvorom da će se vrlo brzo vratiti u Kladušu (BiH), podići Agrokomerc iz pepela i dobiti bitku protiv siromaštva.

Fikret AbdićFikret AbdićFikret Abdić, koji je danas izašao iz pulskog zatvora pošto je odslužio dvije trećine kazne zbog ratnog zločina počinjenog na području zapadne Bosne, poručio je brojnim pristašama koji su ga dočekali pred zatvorom da će se vrlo brzo vratiti u Kladušu (BiH), podići Agrokomerc iz pepela i dobiti bitku protiv siromaštva.

"Dobit ćemo bitku protiv bijede i siromaštva, zaposlit ćemo one koji mogu raditi, te se odužiti onima koji imaju sramotno male mirovine, a dali su doprinos Agrokomercu," kazao je Abdić okupljenima, kojih je po procjeni policije bilo oko dvije tisuće, te im se zahvalio na potpori koju su mu pružali svih ovih godina provedenih u zatvoru.

"Cilj nam je podići Agrokomerc iz pepela koji će biti bolji no što je bio. S Udrugom nezaposlenih dioničara pokrenut ćemo veliki posao, za što svakako imam snage, pameti i sposobnosti," poručio je Abdić izrazivši žaljenje što ne može već danas sa svojim pristašama u Kladušu jer još nije preuzeo osobnu iskaznicu.

U ovom trenutku potrebni su ulagači koji će postati većinski vlasnici i omogućiti pokretranje proizvodnje, rekao je. Gospodarski treba revitalizirati Cazinsku krajinu, što, rekao je, i očekuje 13 tisuća bivših radnika od kojih su mnogi zbog rata i neimaštine postali izbjeglice i žele se vratiti. "Nitko vam ne može zamjeriti što hoćete raditi i živjeti dostojanstveno, samo vas treba pravilno povesti," rekao je Abdić naglasivši kako u Kladuši "nisu gradili samo tvornice već i europsku kulturu".

Okupljeni sljedbenici su Abdića dočekali pjesmom i uzvicima "Babo, Babo!", a dok im se obraćao, prekidali su ga skandiranjem i uzvraćali: "Oj Kladušo ne treba ti Švabo, tebi evo dolazi, Fikret Abdić Babo!"

Za suđenje koje će se njemu i njegovom sinu za gospodarski kriminal uskoro nastaviti na Županijskom sudu u Rijeci, rekao je "Nemojte da vas to brine, to su nebuloze i to ćemo dokazati na sudu."

Abdić je iz Pule automobilom otišao put Rijeke, gdje će se, prema riječima njegove kćerke Elvire Abdić Jelenović, prvo javiti policiji radi nove osobne iskaznice.

Upitana hoće li se Fikret Abdić i dalje baviti politikom istaknula je kako se "u BiH čovjek ne može baviti poslom, ukoliko nije u politici".

Fikret Abdić je prijevremeno pušten pošto je odslužio dvije trećine kazne odnosno deset godina i devet mjeseci zbog ratnog zločina počinjenog na području zapadne Bosne. Županijski sud u Karlovcu Abdića je 2003. osudio na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud preinačio je kaznu u 15 godina. Sudilo mu se kao državljaninu Hrvatske i BiH po optužnici tužiteljstva BiH.

Na Županijskome sudu u Rijeci uskoro bi se trebalo nastaviti suđenje njemu i njegovu sinu Ervinu Abdiću zbog više kaznenih djela gospodarskog kriminala, medu ostalim i protupravnog stjecanja vile u Voloskom u blizini Opatije. To je suđenje počelo 17. listopada prošle godine, a prekinuto je istog dana pošto je obrana zatražila da se sudu dostavi dokumentacija iz koje bi se utvrdilo da Abdićevi nisu neovlašteno postupali.

Vezane vijesti

Babo se ne javlja sudu

Babo se ne javlja sudu

Fikret Abdić (73) zvani Babo, koji je nakon deset odsluženih godina zbog ratnog zločina nedavno pušten na slobodu, već je dva puta propustio javiti… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 09.03.12. 19:50

Abdica je docekalo preko 3000 ljudi koji su iz svog djepa
Platili put do Pule. Pa neće biti da je toliko los ( 15 godina zatvora ) ako uživa poštovanje tolikog broja ljudi.
Nema političara na Balkanu ili EU koji može doživjeti nešto
Tako.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika