09.03.2012. / 14:40

Autor: Hina

Šešelj opet u bolnici

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, kojemu se za ratne zločine počinjene na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata sudi pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu, u petak je ponovno prebačen u bolnicu izvan toga suda jer mu se tijekom noći naglo pogoršalo zdravstveno stanje, pripćila je Srpska radikalana stranka (SRS).

Vojislav ŠešeljVojislav ŠešeljVođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, kojemu se za ratne zločine počinjene na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata sudi pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu, u petak je ponovno prebačen u bolnicu izvan toga suda jer mu se tijekom noći naglo pogoršalo zdravstveno stanje, pripćila je Srpska radikalna stranka (SRS).

Kako navodi ta stranka, defibrilator koji je ugrađen Šešelju tijekom noći izazvao je šest elektrošokova kako bi spriječio iznenadnu smrt od ubrzanog srčanog ritma.

Dodaje se da je potrebno obaviti još jednu operaciju kako bi se neispravna elektroda na defibrilatoru zamijenila, ali da ta intervencija još nije ni najavljena.

Zbog zdravstvenih problema Šešelju je sredinom siječnja ugrađen ICD (Internal cardiac defibrilator).

Srbijanski su liječnici potkraj siječnja pregledali Šešelja te po povratku u Beograd priopćili kako njegovo zdravstveno stanje smatraju "najozbiljnije ugroženim" i da ne isključuju mogućnost smrti, dok je srbijanski ministar zdravstva Zoran Stanković, ocijenivši Šešeljevo zdravstveno stanje "alarmantnim", potkraj veljače izjavio kako bi Šešelja trebalo liječiti u Srbiji.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika