09.03.2012. / 15:16

Autor: Hina

Mamić: Ministar Jovanović nas je ponizio

Najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a, na današnjoj redovnoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza izjavio je da je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ponizio vodstvo Saveza na nedavnom sastanku.

Zdravko MamićZdravko MamićNajmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a, na današnjoj redovnoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza izjavio je da je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ponizio vodstvo Saveza na nedavnom sastanku.

"Naši su predstavnici poniženi na sastanku kod ministra Jovanovića, koji im nije dao niti govoriti. Imamo veliki problem jer nemamo nikakvu komunikaciju sa resornim ministarstvom, a trebali bi biti partneri u rješavanju problema. Neka nam Bog pomogne sa ovakvom vlašću", izjavio je Mamić, koji je govorom na Skupštini prekinuo medijsku šutnju koja trajala više od mjesec dana.

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održana je u ozračju koje ne ide na ruku aktualnom vodstvu saveza. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nedavno je nakon sastanka sa čelnicima Saveza poručio da se očekuju ostavke aktualnog vodstva HNS-a ukoliko nisu u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu, a za Mamića je rekao kako za njega nema mjesta ni u Dinamu, ni u HNS-u, jer je u sukobu interesa. Osim toga, financijska kriza potresa hrvatske klubove, zbog dugovanja prema bivšim i sadašnjim igračima nekoliko prvoligaških klubova bilo je pod suspenzijom, a donedavni čelnici sudačke organizacije nalaze se pod istragom zbog primanje mita za namještanje utakmica,

Na skupštini Hrvatskog nogometnog saveza bili su nazočni član IO Uefe František Laurinec, te zamjenik glavnog tajnika Uefe Theodore Theodoridis, dok iz ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nije bilo nikoga.

Theodoridis je u svom govoru na vrlo diplomatski način upozorio predstavnike vlasti da im je zabranjeno uplitanje u sport. "Sportske organizacije su autonomne u svom djelovanju, i kad je u pitanju rješavanje problema u sportu potrebna je suradnja saveza i državnih tijela, i to je jedini pravi put. To znači i da je potrebna bliska i otvorena suradnja između HNS-a i države", kazao je zamjenik glavnog tajnika Uefe Theodore Theodoridis.

Na skupštini je usvojen proračun saveza za ovu godinu, po kojem bi prihodi iznosili 133,2 milijuna kuna, a rashodi 130,4 milijuna, što znači da bi Savez trebao imati višak od 2,8 milijuna kuna.

Također, usvojen je prijedlog Izvršnog odbora HNS-a da se pomogne klubovima sa pet posto prihoda koje Savez bude ostvario od sudjelovanja na EP 2012., ali nakon što se pokriju svi troškovi.

Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 09.03.12. 16:49

Dinamovac sam ali mi nije jasno Mamiću kako li si glup.
Pusti Dinamo tim Građanskim akcijama i mirno uživaj u egzotici.
Dinamo bi pod njima za cca mjesec bio na razini komunističkog kluba jajduka


registracija
27/11/11

Culex, 09.03.12. 22:27

Kako čovjek može nisko pasti?!G. Mamiću,sigurno vaša kamarila ima audioteku,videoteku..vaših glupariji,bezobrazluka,čudnih euforija i stotinu drugih nišvaljanosti!Vas da može netko poniziti više od vas samih! Taj se još nije rodio. Gdje baš uperite licemjerje k Dr. Jovanoviću,ministru?Zna se, čohate se gdje vas (jako) svrbi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika