09.03.2012. / 15:54

Autor: Hina , Nacional.hr

Ne mogu biti trener ako mi bekove i halfove postavlja ulica

Kad postanete ministrom morate imati svoje ljude. Ja postavljam bekove i halfove ako se od mene očekuje rezultat, jer ja za njih odgovaram, izjavio je Čačić odgovarajući na upit novinara nakon predstavljanja publikacije Sektorske analize

Prijedlog izmjena Zakona o državnim službenicima, kojima se uvodi kategorija službenika koji bi "dolazili i odlazili s ministrima", omogućit će se ministrima da sami postave svoje najbliže suradnike, rekao je danas prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić istaknuvši "ne mogu biti trener ako mi bekove i halfove postavlja ulica".

Kad postanete ministrom morate imati svoje ljude. Ja postavljam bekove i halfove ako se od mene očekuje rezultat, jer ja za njih odgovaram, izjavio je Čačić odgovarajući na upit novinara nakon predstavljanja publikacije Sektorske analize.

Ne radi se o novim radnim mjestima nego o mjestima koja već postoje u sistematizaciji, poput šefa kabineta ili glasnogovornika. Išli smo na model koji ima najveći broj zemalja na svijetu, uključujući i susjede Slovence, dodao je Čačić.

Što se tiče odobravanja 3,875 milijuna kuna za reviziju stanja u 22 ministarstva, državna zavoda i javna poduzeća, poznatu kao "Clean start", Čačić je rekao kako je svojedobno na Vladi procijenio da se ukupna vrijednost takvog projekta ugrubo mjeri s 50 do 60 milijuna kuna. Bio sam siguran da će onaj tko je zainteresiran sudjelovati u tom projektu biti spreman ponuditi za to okvirno 6 milijuna kuna, a sad se pokazuje da je okvir 4 milijuna kuna, kaže Čačić.

Po završetku "češljanja" financijskog i operativnog stanja u tim ustanovama moći će se lakše donositi i odluke o kadrovskim rješenjima i potrebnom broju zaposlenih jer "Clean star" u globalu daje i naznake za njihovo restrukturiranje, smatra Čačić.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 09.03.12. 16:09

Čačić ne bi mogao biti trener nogometaša (jedino reprezentacije zatvorskih stražara),
ali bio bi uspješan trener vozača Formule 1.


registracija
30/11/10

jato, 09.03.12. 16:47

Gazimir je pun ideja ko govno vitamina.
Vidim što se sve radi u mjestima gdje je HNS na vlasti, sljede svog gazdu u svemu pa čak i u lupanju auta


registracija
9/5/10

lolobrigita, 10.03.12. 13:13

Ako kadar nema bar jednu presudu za korupciju, bilo kakvu,onda to i nije dobar kadar.
Ne može čovjek biti pošten i moralan,a istovremeno i sposoban.
Najbolji kadar se nalazi pred ili u Remetincu. Našom zemljom već desetljećima vladaju bivši i budući robijaši.Bez obzira na dres.


registracija
28/4/10

Zvonko, 10.03.12. 17:16

Čačić: "
Linić i ja zaduženi smo u Vladi da budemo Gestapo u investicijama."

Ma što to već značilo?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika