09.03.2012. / 16:08

Autor: Hina

Marković: Jovanović? Tko je taj?

Na današnjoj redovnoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) čelnici saveza su sa primjetnim omalovažavanjem govorili o ministaru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću.

Vlatko MarkovićVlatko MarkovićNa današnjoj redovnoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) čelnici saveza su sa primjetnim omalovažavanjem govorili o ministaru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću.

Na novinarski upit nakon Skupštine kakve reakcije očekuje od ministra Jovanovića, predsjednik HNS-a Vlatko Marković je odgovorio: "Tko je taj, ja za njega nikad nisam čuo".

Najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu, izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić, je rekao kako su predstavnici HNS-a poniženi na sastanku kod ministra Jovanovića. "On im nije dao niti govoriti, a radi se o frajeru koji je oslobođen tjelesnog odgoja u školi. Neka nam Bog pomogne sa ovakvom vlašću", izjavio je Mamić.

Predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak izjavio je da oni koji predlažu da nogometaši budu u stalnom radnom odnosu, nemaju pojma o čemu govore. "Zakonom o sportu nećemo riješiti problem financiranja klubova. Moramo tražiti promjenu čitavog niza zakona", kazao je Laljak i dodao da je apsurdno da nogometni klubovi čine veliki dio ponude u kladionicama, a klubovi od toga ne dobiju ni lipe. "HRT ne želi emitirati utakmice HNL-a, čak niti isječke utakmica, a to je nedopustivo", dodao je predsjednik Udruge prvoligaša.

Jedini disonantni tonovi na skupštini čuli su se kad je na dnevni red došlo ukidanje kazne suspendirani članovima HNS-a, koji su izbačeni iz Saveza zbog sudjelovanja na Izbornoj skupštini koju su organizirali pristaše Igora Štimca u veljači prošle godine. Predstavnik Zadarskog županijskog saveza tražio je da se u znak dobre ukine suspenzija ljudima koji su sudjelovali na toj skupštini. Glavni tajnik Zorislav Srebrić kazao je da postoji procedura za to, te Skupština to ne može učiti ad hoc.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 09.03.12. 17:47

Ovaj Jovanović samo nastavlja svoje svsishodno lamentiranje, ali nažalost sada iz ministarske pozicije. Do prije izbora jedino što je znao reći jest: HDZ je zločinačka organizacija, HDZ je zločinačka organizacija...i tako svakodnevno. Rijetko kada sam uspio čuti nešto pametnije od njega. Ono, što isplivava kao prvorazredno pitanje, jest, zar kukurikavci nemaju pametnijeg i sposobnijeg čovjeka za ovu poziciju. Pa Primorac je bio doktor nauka za njega. Dokazani stručnjak, koji silaskom sa pozicije, nije po nekom političkom ključu, strpan na kakvu državnu sisu, kako će sutra sigurno Jovanović okončati, nego je nastavio svoju profesionalnu karijeru.

Da u hrvatskom športu ima problema je činjenica. Da treba tražiti rješenja, i to isto, ali ovaj teatar koji Jovanović, kojeg volim zvati dezerterom, svakodnevno izvodi više ga kandidira za satiričko kazalište Kerempuh, nego državnu funkciju.

Pa sve što je u svojoj karijeri napravio jest da je šport preimenovao u sport i time samo dao opravdanja svim skepticima od crvene Hrvatske, gdje je to njihova višedesetljetna tradicija, da u "novosadskom duhu", samo lagano nastavljaju gdje su prekinuti 1990.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 09.03.12. 19:56

Đubre bosansko nezahvalno ! Marš u Bosnu tamo srati i zagađivati okoliš !


registracija
27/8/09

Lujo1, 09.03.12. 20:49

Znaš ti lopino dobro ko je taj, a još buš to i bolje spoznal kad se ukljuće i neke druge institucije koje su do sad štitile lopove poput tebe i mamića.
Marš lopove primitivni!!


registracija
27/8/09

Lujo1, 09.03.12. 20:51

Zvonko - hajd si ti uzmi mamića i markovića doma, pa uživaj.


registracija
24/3/10

bagsy, 09.03.12. 21:38

Znam da nije tema,ali 'stručnjak' primorac je dao da 5 izdavačkih kuća tiska različite udžbenike tako kad djeca odu u srednju školu-gimnaziju,nitko nema pojma o ničemu,kada pogledate tko stoji iza tih izdavača,opet hdz familija,mito korupcija u svim segmentima društva,
Zvonko,tuđa govna smrde jako,vlastita ne,jel'da?
E,da,šeks je išao u novi sad,čak je napiso molbu za posao na kirilici.


registracija
14/11/07

laufer, 09.03.12. 22:15

S tim Markovićem, Mamićem i sličnima ne treba se baviti Ministarsrvo znanosti, obrazovanja i sporta - u prvom redu jer ti likovi nemaju nikakve veze sa znanošću, obrazovanjem i sportom, a drugo, za njihovu "djelatnost" nadležnije je Ministarstvo unutarnjih poslova.


registracija
28/4/10

Zvonko, 09.03.12. 22:25

bagsy,
ne prepoznajem se niti među jednima. Ne možeš me strpati u HDZ-ovce ako spomenem Dragan Primorca ali niti u SDP-ovce, ako spomen Branka Grčića. O stručnosti obojice imam pozitivno mišljenje. O njihovim politikama, "otom - potom".

Udar na HNS i Mamića je nastavak politike detuđmanizacije. Jedino je to još neko jače (financijsko) mjesto koje nisu uspjeli osvojiti a čije korijenje seže u 90-te. Budi siguran da to s nekim namještanjem utakmica nema veze nego samo s gladnim društvom u pozadini Jovanovića kojima se ima zahvaliti kroz udjelu sinekura.

Pročitaj posljednju Ferdeljijevu kolumnu na dnevnom.hr oko sinekurizma u Hrvata!


registracija
14/11/07

laufer, 10.03.12. 09:48

Zvonko: "Udar na HNS i Mamića je nastavak politike detuđmanizacije."

E, da se jednom složim s tobom.
I Mamić i Marković su doista oličenje tuđmanovštine i tuđmanovskog načina vladanja.
Sirovi, bezobrazni, bahati, agresivni, nasilni, "nitkominištanemože" i "odmenepočinjenogomet" likovi.


registracija
7/2/10

crvenoperka, 10.03.12. 10:56

BUDALA BOSANSKA MAKNI SE IZ HNS-A JER SI UNIŠTIO HRVATSKI NOGOMET STARKULJA MARKOVIĆ I SREBRIĆ ZAJEDNO IMAJU 200 GODINA ŽIVOTA ČOBAN BOSANSKI''''''' ?????????


registracija
14/12/06

crestor, 10.03.12. 12:21

Neki zaboravljaju da je Markovicev prijatelj Michel Platini a da je Platini pudlica Blatterova. FIFA , najjaca udruga na svijetu , ima vise clanova nego UN.
Njihov utjecaj je zastrasujuci.
Jovanovicu , kako ti to nijr jasno ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika