09.03.2012. / 17:13

Autor: Nacional.hr

Kotromanović: VIP i T-Com 15 godina koriste MORH-ove releje besplatno

"Imamo ugovor s T-Comom još iz 1999. godine. Trošimo 29 milijuna kuna godišnje na fiksne telefone. Riješit ćemo to i ući u ugovor s drugim operaterom", rekao je Kotromanović

Ante KotromanovićAnte KotromanovićMinistar obrane Ante Kotromanović oštro je napao dva najveća mobilna operatera VIPnet i T-Com rekavši kako proteklih 15 godina koriste releje MORH-a bez ikakve naknade.

Gostujući na radiju Soundset, ministar je iznio podatke prema kojim je korištenje tih releja državi treblo donijeti više od 15 milijuna kuna te dodao kako tako više neće moći ići.

"Zamislite da mi njima nismo plaćali račune, kako bi bezobrazno nastupili. Bit ćemo još gori prema njima", rekao je odlučno Kotromanović.

Otkrio je kako su telekomi željeli platiti samo dio naknade, jer je drugi dio ušao u zastaru, ali i kako su očekivali da će releje i dalje koristiti za izuzetno nisku cijenu.

"Nitko više nije idiot. Postavit ćemo se prema njima kako se Ministarstvo trebalo postaviti i prije - vojnički", odlučan je Kotromanovi.

Ministar je posebno ljut i na dugogodišnji ugovor koji MORH ima s Hrvatskim telekomom oko usluge fiksne telefonije.

"Imamo ugovor s T-Comom još iz 1999. godine. Trošimo 29 milijuna kuna godišnje na fiksne telefone. Riješit ćemo to i ući u ugovor s drugim operaterom", rekao je Kotromanović te dodao kako je to tek jedan od cijelog niza 'glupih primjera'.

Među zanimljivijima su primjer splitske HVIDR-e koja zarađuje na naplati parkiranja u garaži koja je zapravo u vlasništvu MORH-a.

Ministar je najavio i smanjenje broja administrativnog osoblja u MORH-u kako bi se ministarstvo učinilo bržim i efikasnijim. Tako će u sljedećih 6 mjeseci otići 200 ljudi, do 2014. još 200, a smanjiti će se i broj generala sa sadašnjih 38 na 27.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 09.03.12. 21:47

E pa sad dajte releje u koncesiju nekome na 5-10 godina za fiksnu naknadu ili koliko smatrate da to vrijedi,pa nek oni kamatare t-koma i vipinet,stvorite radna mjesta,malo inventivnosti.


registracija
12/1/11

siziff, 10.03.12. 16:07

Da mi je samo pet posto sume koju su rodpoljubi u MORH-u dobili za potpisivanje ovakvog lopovskog sporazuma.

HE HE, male INE, mali Sanaderi, male Podravke, mali Polančeci, varijacije na temu; cvjetaju ko maslačak u proljeće, zapravo, već su odcvjetali šta su imali cvjetati, bacajući Hrvatsku na koljena svojim rodoljubnim cvjetanjem.

Nema veze, glavno da oni za sebe tvrde kako vole domovinu.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 10.03.12. 18:39

danas je ministar ljut. Sutra ce VIP i T-com dati nesto novaca SDPu i ministru i ministar vise nece biti ljut. Tako to uvijek biva.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika