10.03.2012. / 09:06

Autor: Hina

Strauss-Kahn pobjegao pred britanskim prosvjednicima

Bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn uguran je u policijsko vozilo kako bi izbjegao prosvjednike, nakon što je u petak održao govor na britanskom sveučilištu Cambridge koji je razbjesnio borce za prava žena.

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnBivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn uguran je u policijsko vozilo kako bi izbjegao prosvjednike, nakon što je u petak održao govor na britanskom sveučilištu Cambridge koji je razbjesnio borce za prava žena.

Oko 150 prosvjednika, noveći transparente i izvikujući "2,4,6,8, stop nasilju, stop silovanjima" okružili su dvoranu Cambridge Union Society gdje je Strauss-Kahn održao predavanje o globalizaciji i eurozoni izabranoj skupini studenata.

Dok je francuski ekonomist napuštao dvoranu, bijesna gomila pokušala je prijeći 20-metarsku barikadu koju je čuvala policija, a u pomoć su pritekli i zaštitari.

Na automobil je bačen jedan transparent dok su se prosvjednici naguravali s policajcima u vrijeme kada je Strauss-Kahn odlazio.

"Milsim da ga ne bi trebalo pozivati ovdje da drži predavanja studentima. Ovo je sve dio prljave PR kampanje da mu se popravi ugled, ali mi nismo budale", rekao je student Morgan Wild.

Stroge mjere sigurnosti bile su uvedene oko zgrade u kojoj je Strauss-Kahn održao predavanje okružen četvoricom tjelohranitelja, a za tu je prigodu dovedeno 15 zaštitara.

No kontroverze nije mogao izbjeći niti u povjesnoj zgradi iz 19. stoljeća u kojoj su se studentima obraćali političari poput ratnog britanskog premijera Winstona Churchilla.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika