10.03.2012. / 09:08

Autor: Hina

Occupy Wall Street ostaje bez novca

Prosvjednici okupljeni u pokret Occupy Wall Street upozorili su u petak da će do kraja mjeseca ostati bez novca, što dovodi u pitanje budućnost pokreta koji je prošle godine pokrenuo nacionalni val nezadovoljstva socijalnom nepravdom.

Pokret prima sve manje donacijaPokret prima sve manje donacijaProsvjednici okupljeni u pokret Occupy Wall Street upozorili su u petak da će do kraja mjeseca ostati bez novca, što dovodi u pitanje budućnost pokreta koji je prošle godine pokrenuo nacionalni val nezadovoljstva socijalnom nepravdom.

Donacije skupini prorjedile su se šest mjeseci otkako su podigli kamp u parku blizu Wall Streeta, potez koji je izazvao slične akcije diljem SAD-a.

Izvješće zaključeno s datumom 2. ožujka pokazuje da je pokret prikupio 44,828 dolara, uz 90,000 koji su stavili sa strane za moguće jamčevine članovima koji će biti uhićeni tijekom najavljenih prosvjeda "American Spring" (Američko proljeće).

U izvješću, objavljenom na internetskoj stranici skupine, navodi se da su prošloga tjedna prikupili 1,556 dolara, a 14,942 dolara potrošena su na troškove kuhinje, bolničkih usluga, prijevoz autobusima i podzemnom željeznicom te tiskanje materijala.

Posljednje donacije prestavljaju veliki pad u odnosu na oko 500,000 dolara koliko je pokret prikupio u nekoliko tjedana otkako je kamp u parku Zuccotti postavljen 17. rujna prošle godine.

Od početka akcije Occupy Wall Street pokretu donirano je 730,000 dolara, stoji u izvješću. Imaju i tzv. poreznog donatora, Savez za globalnu pravdu sa sjedištem u Tucsonu čije su donacije oslobođene plaćanja poreza.

Vezane vijesti

Zemlja bez gotovine

Zemlja bez gotovine

Švedska bi, sudeći po trendu koji u toj zemlji sve više uzima maha, mogla postati prva europska zemlja u kojoj se prestala koristiti gotovina - piše… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 10.03.12. 17:43

Čisto sumnjam da su bez novca masoni i glavni krivci za stanje u svijetu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika