10.03.2012. / 09:12

Autor: Hina

VIPnet i HT: Spremni smo za razgovor i sporazumno rješenje

Odgovarajući na tvrdnje ministra obrane Ante Kotromanovića kako telekom operateri T-Com i VIPnet 15 godina besplatno koriste releje Ministarstva obrane te da je izrazito nezadovoljan njihovom reakcijom na zahtjev ministarstva da se to promijeni, te su dvije tvrtke priopćile da su otvorene za razgovor i sporazumno rješavanje svih pitanja vezanih uz ugovore koje imaju s tim ministarstvom.

Ante Kotromanović (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)Ante Kotromanović (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)Odgovarajući na tvrdnje ministra obrane Ante Kotromanovića kako telekom operateri T-Com i VIPnet 15 godina besplatno koriste releje Ministarstva obrane te da je izrazito nezadovoljan njihovom reakcijom na zahtjev ministarstva da se to promijeni, te su dvije tvrtke priopćile da su otvorene za razgovor i sporazumno rješavanje svih pitanja vezanih uz ugovore koje imaju s tim ministarstvom.

"Ukoliko postoje bilo kakva otvorena pitanja s našim poslovnim partnerima, uvijek smo spremni kroz razgovor doći do zajednički prihvatljivih rješenja", odgovorio je VIP-net na upit Hine da komentira Kotromanovićeve navode.

Hrvatski telekom (HT) je priopćio kako provodi detaljniju provjeru ministrovih navoda, ali da su spremni na sporazumno rješavanje svih pitanja.

"U HT-u detaljnije provjeravamo ministrove navode, no možemo sa sigurnošću reci kako je princip našeg poslovanja korektnost i transparentnost te smo otvoreni za sporazumno rješavanje svih pitanja koje Ministarstvo obrane moze imati s HT-om, jednako kao i bilo koji drugi subjekt", stoji u odgovoru HT-a na pitanje Hine o njihovom komentaru ministrovih tvrdnji.

U razgovoru za radio Soundset, govoreći o stanju koje je zatekao po dolasku u Ministarstvo obrane, ministar Kotromanović posebno se osvrnuo na nepovoljne ugovore koje to ministarstvo ima s T-Comom i VIPnetom, te optužio te dvije kompanije da su 15 godina koristile releje Ministarstva obrane a da nisu platile ni kune za uslugu koja je, prema njegovim procjenama, MORH-u trebala donijeti preko 15 milijuna kuna.

Posebno se osvrnuo na ugovor za fiksnu telefoniju koji MORH ima s T-Comom, za koji tvrdi da je izrazito nepovoljan za to ministarstvo.

Hrvatski telekom smatra da je u vezi s time došlo do nesporazuma. "Što se tiče navoda o ugovoru za fiksnu telefoniju, očito je nastao nesporazum jer raspolažemo s različitim informacijama", kaže se uz ostalo u priopćenju te kompanije.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 10.03.12. 09:39

Još jedan pokazatelj kako se HDZ "borio" za hrvatske interese.
Ministar se ne treba iščuđavati, nego odrapiti najam.
A to što su telekom operateri džabe koristili naše resurse nisu krivi oni, nego odgovorni ljudi iz Ministarstva obrane koji su im to omogućili.
Možda bi i po tom pitanju nekoga Bajić trebao upitati za zdravlje.


registracija
31/1/10

STTony, 10.03.12. 10:05

Sreća da će Bajić sad podignuti optužnicu protiv odgovornih osoba.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 10.03.12. 10:17

Bajic koristi isto besplatan telefon


registracija
26/10/11

iznogud, 10.03.12. 15:24

Bravo Kotromanoviću, dok smo mi ratovali, oni su zgrtali. Lupni bagru lihvarsku po džepu.


registracija
27/11/11

Culex, 10.03.12. 17:57

VIP-net i HT: "spremni smo na razgovore" (???)Mila majko,kakva je to država! Isti tren su morali biti iskljućeni! Platili bi i brzinom svjetlosti!


registracija
11/1/10

fluid, 11.03.12. 10:45

Ovakve doslovno prljave situacije monopolista i moćnika u dealu sa nesposobnom i korumpiranom državnom vlašću,pokazuju svo licemjerje i nejednakost pred zakonom.U Hrvatskoj se svi takmiče kako da se uvuku u stražnjicu svima ali po svojima građanima,koje su tako bestijalno uništili svim mogućim i nemogućim sredstvima,redovito idu đonom.Tako nam i trreba.Ne platiš jedan mjesec bilo šta,blokade računa i ovrhe.Ovdje infrastrukturu koju su građani financirali svojim sredstvima,čereče kao kurvino kopile.Vlast i političari za povijest.Povijest nepravdi i pokvarenosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika