10.03.2012. / 09:22

Autor: Hina

Obama telefonski razgovarao s Putinom

Američki predsjednik Barack Obama u petak je telefonski razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, čime je počela nova faza američko-ruskih odnosa.

Nakon suradnje s Medvedevim, Obama se okrenuo PutinuNakon suradnje s Medvedevim, Obama se okrenuo PutinuAmerički predsjednik Barack Obama u petak je telefonski razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, čime je počela nova faza američko-ruskih odnosa.

Obama je novoizabranog ruskog predsjednika nazvao iz svojeg zrakoplova Air Force One, rekao je njegov glasnogovornik Josh Earnest, ali pojedinosti razgovora nisu objavljene.

Predsjednička inauguracija Vladimira Putina, koji je u nedjelju pobijedio na izborima, održat će se 7. svibnja, a istodobno će ga na položaju predsjednika vlade zamijeniti dosadašnji predsjednik države Dmitrij Medvedev.

Dvojica državnika vjerojatno će se prvi put susresti kao predsjednici svojih zemalja na summitu G8 u svibnju u predsjedničkoj rezidenciji u Camp Davidu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 10.03.12. 10:14

Putin je Slobodni zidar 3 Grad...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika