10.03.2012. / 11:40

Autor: Hina

Annan doputovao u Siriju na razgovore s Asadom

Izaslanik Arapske lige Kofi Annan doputovao je u subotu u Damask kako bi pokušao izvršiti pritisak na predsjednika Bašara al-Asada da se angažira na političkom rješenju godinu dana duge pobune u toj zemlji, koju vlasti guše u krvi i u kojoj je ubijeno nekoliko tisuća ljudi.

Kofi Annan (Foto: Wikipeida)Kofi Annan (Foto: Wikipeida)Izaslanik Arapske lige Kofi Annan doputovao je u subotu u Damask kako bi pokušao izvršiti pritisak na predsjednika Bašara al-Asada da se angažira na političkom rješenju godinu dana duge pobune u toj zemlji, koju vlasti guše u krvi i u kojoj je ubijeno nekoliko tisuća ljudi.

Annan se po slijetanju u zračnu luku sastao sa zamjenikom sirijskog ministra vanjskih poslova Faisalom Mekdadom. Njegov posjet Damasku uslijedio je nakon dana punog nasilja u kojemu su Asadove snage ubile najmanje 72 osobe bombardiravši dijelove pobunjeničkoga grada Homsa, nastojeći slomiti otpor ustanika koji ondje imaju svoja uporišta.

Arapski ministri vanjskih poslova trebali bi u Kairu razgovarati s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Rusija i Kina prošli su mjesec uložile veto na nacrt UN-ove rezolucije kojim bi se trebao poduprijeti plan Arapske lige čiji je cilj pozvati Asada da odstupi s dužnosti.

Prema UN-ovim podacima sirijske snage sigurnosti ubile su oko 7,500 ljudi. Sirijski režim tvrdi da su u prosincu "teroristi" ubili više od 2.000 pripadnika policije i vojske.

Vezane vijesti

Annan u SAD-u traži jači pritisak na Siriju

Annan u SAD-u traži jači pritisak na Siriju

Međunarodni izaslanik Kofi Annan zatražio je u petak da se pojača pritisak na Siriju radi provedbe njegova plana izlaska iz krize u šest točaka, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika