10.03.2012. / 17:08

Autor: Totalsport

Messijeva vrijednost u samo dva mjeseca porasla 25 milijuna eura

Osim pet golova zabijenih Bayeru iz Leverkusena u uzvratnom dvoboju Lige prvaka, tjedan dana ranije Messi je zabio hat-trick za Argentinu u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske. Ti su mu nastupi pogotovo podigli cijenu

Lionel MessiLionel MessiBrazilska konzultantsko-menadžerska tvrtka specijalizirana za nogomet, Pluri, izračunala je da je današnja realna financijska vrijednost Lionela Messija 140 milijuna eura.

Još je zanimljivije da je Messi prema kriterijima iste agencije pri posljednjem izračunu, prije samo dva mjeseca, vrijedio 115 milijuna eura.

To znači da je vrijednost 24-godišnjeg Barcelonina nogometaša u samo dva mjeseca porasla za 22 posto, točnije za 25 milijuna eura.

Osim pet golova zabijenih Bayeru iz Leverkusena u uzvratnom dvoboju Lige prvaka, tjedan dana ranije Messi je zabio hat-trick za Argentinu u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske. Ti su mu nastupi pogotovo podigli cijenu.

Procijenjena Plurijeva vrijednost ne podrazumijeva da bi to trebala biti Argentinčeva službena tržišna cijena u slučaju odlaska iz Barcelone. Riječ je o izračunu koji uključuje više važnih sportskih kriterija poput godina starosti, kreativnosti, broju nastupa, fizičke snage, osvojenih trofeja te utjecaja na igru momčadi.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika