10.03.2012. / 18:33

Autor: Hina

Ruža Tomašić izabrana za predsjednicu HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić danas je u Zagrebu na Općem saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSPAS) kao jedina kandidatkinja ponovno izabrana za predsjednicu te stranke.

Ruža TomašićRuža TomašićRuža Tomašić danas je u Zagrebu na Općem saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSPAS) kao jedina kandidatkinja ponovno izabrana za predsjednicu te stranke.

U kratkom govoru nakon što je potvrđena za predsjednicu upozorila je da nitko iz vlade nije osudio nedavnu izjavu medijima glavnog haškog tužitelja Serge Brammertza koji je, kako je kazala, otprilike rekao da Hrvatska ne bi trebala slaviti Oluju i da je general Ante Gotovina kriv.

"On je osudio Oluju, on unaprijed kao glavni tužitelj kaže da je Gotovina kriv, da je točno da je to bio zločinački poduhvat", kazala je Tomašić novinarima.

Smatra da bi vlada trebala uputiti prosvjednu notu jer je tužitelj tek jedna strana u postupku. Ako vlada na to ne reagira, na kraju ćemo mi ispasti agresori, ustvrdila je Tomašić.

U izvješću o radu Tomašić je rekla da su postali parlamentarna stranka s više od 20.000 članova i da će raditi prema savjesti kako to iskreni pravaši rade.

"Glavni cilj će biti sjesti s pravašima za stol i razgovarati, ne vjerujem da će biti ujedinjenje do lokalnih izbora ali vjerujem da će biti koalicija i onda dalje korak po korak", rekla je Tomašić.

Ivan Tepeš koji je izabran za zamjenika predsjednice rekao je da je pred tom strankom velika obaveza prema 180.000 birača pravaškog svjetonazora koji su na prošlim parlamentarnim izborima bili podijeljeni.

Kazao je da Hrvatska treba snažnu domoljubnu stranku koja će se boriti za nacionalne interese jer će se Hrvatska ulaskom u Europsku uniju morati odreći dijela suvereniteta.

Opći sabor HSPAS-a na kojem je sudjelovalo 1057 izaslanika od 1100 pozvanih na mandat od četiri godine izabrani su i dopredsjednici, članovi predsjedništva, predsjednik Glavnog stana i dva zamjenika, tajnici te predsjednici i članovi nadzornog odbora i časnog suda.

Sabor su pozdravili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te HSLS, HSS-a, HDZ-a i HČSP-a.

Izaslanik predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor Davorin Mlakar rekao je da njegova stranka dijeli demokršćanske vrijednosti i brigu za Domovinu ali da je na prošlim izborima izabrano "neumlje".

Dorica Nikolić iz HSLS-a poželjela je da konačno zaživi pravaški kišobran kako bi hrvatski narod ima pravo izabrati stranku koju treba jer ne želi dvoumlje, što je, kazala je blizu jednoumlja.

Stranački sabor održan je nakon parlamentarnih izbora na kojima je ta stranka osvojila jedan zastupnički mandat i njezinih unutarstranačkih izbora.

HSP dr. Ante Starčević osnovana je u rujnu 2009. nakon što je dio članova HSP-a napustio tu stranku zbog neslaganja sa stranačkom politikom.

Vezane vijesti

Nitko neće HDZ za koalicijskog partnera

Nitko neće HDZ za koalicijskog partnera

Nagađalo se kako će nakon koalicije s Kerumom HDZ pridobiti Milana Bandića i Ružu Tomašić pa čak i Ljubu Jurčića kao koalicijske partnere. Međutim,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika