11.03.2012. / 20:01

Autor: Totalsport

SK skijaša, slalom: Kostelić razočarao 27. vremenom druge vožnje

Ivica je na startu druge vožnje napravio grešku, a potom je dosta usporio pa je u cilj stigao kao deveti s gotovo sekundom zaostatka za tog trenutka vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom

Ivica KostelićIvica KostelićHrvatski skijaš Ivica Kostelić propustio je priliku doći na korak od Malog kristalnog globusa u slalomu. Osmo mjesto iz prve pokvario je lošim nastupom u drugoj vožnji i uzeo samo 15 bodova.

Nakon odustajanja u prvoj vožnji najvećeg konkurenta u borbi za ukupnu slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu, Austrijanca Marcela Hirschera, Kostelić je slabim nastupom u drugom laufu, ne samo propustio značajnije povećati prednost pred Hirscherom, nego se u borbu za Mali globus pobjedom u Kranjskoj Gori pomalo neočekivano uključio i Šveđanin Andre Myhrer.

Ivica je na startu druge vožnje napravio grešku, a potom je dosta usporio pa je u cilj stigao kao deveti s gotovo sekundom zaostatka za tog trenutka vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom.

Na kraju se pokazalo da je Kostelić odvozio tek 27. vrijeme druge vožnje što mu je donijelo tek 16. poziciju i samo 15 bodova, uz zaostatak za pobjednikom od sekunde i 56 stotinki.

Vodeći nakon prve vožnje Šveđanin Andre Myhrer, nakon tri druga mjesta ove sezone, potvrdio je prednost iz prve, te slavio s 49 stotinki boljim vremenom od drugoplasiranog Talijana Cristiana Devillea. Najbolji posao druge vožnje odradio je Pinturault koji se s 14. mjesta probio do pobjedničkog postolja.

Ivica je doduše svoju bodovnu prednost pred Hirscherom uoči zadnjeg slaloma sezone na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu podebljao za tih 15 na ukupno 50 bodova, ali se pobjedom u Kranjskoj Gori u lov na Mali globus uključio i Myhrer koji sada ima 544 boda, odnosno 66 manje od Kostelića.

Što se ukupnog poretka tiče, hrvatski skijaš je ovim rezultatom dodatno umanjio izglede za obranu naslova budući da za vodećim Švicarcem Beatom Feuzom zaostaje 186 bodova, a za drugoplasiranim Hirscherom 129 bodova...

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika