12.03.2012. / 10:25

Autor: Totalsport

Poznati svi prvaci Otvorenog prvenstva Hrvatske

Većina vrsnih laseraša koji su za zimsku bazu izabrali Split ostaju na Mornar Grand Prixu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZadnjeg dana Otvorenog Prvenstva Hrvatske za olimpijske klase nije se jedrilo. Prvaci Hrvatske su Šime Fantela i Igor Marenić, Ivan Kljaković Gašpić, Tonči Stipanoić, Tina Mihelić, Luka Mratović, Mate Arapov i Ante Šitić, te u juniorskoj konkurenciji laseraša Filip Juršić i Ana Sandrić.

Bura je i u nedjelju puhala u splitskom akvatoriju, flota je isplovila, međutim uvjeti na moru nisu bili regularni za natjecanje, pa su konačnim rezultatima proglašeni oni subotnji. Flota od 149 jedriličara i jedriličarki iz 18 zemalja svijeta odjedrila je 35 plovova u četiri dana regate.

- Sve je prošlo dobro, Split Olympic Sailing Week pokazao se još jednom kao značajna regata na početku sezone. Oko 60 ljudi radilo je na regati, ponajviše volontera, kojima se ovom prigodom zahvaljujem, jer bez njih ni ove regate ne bi bilo. Nadamo se da će SOSW biti jedna od regata budućeg Europskog kupa olimpijskih klasa, a pripreme za slijedeće izdanje već kreću - zadovoljan je bio direktor regate Karlo Kuret.

Što se naslova prvaka Hrvatske tiče iznenađenja nije bilo, najbolji hrvatski jedriličari opravdali su svoju reputaciju i više nego zasluženo i prilično uvjerljivo osvojili zlatne medalje, kao i prva mjesta u međunarodnoj konkurenciji SOSW.

- Olimpijci su pokazali da su u dobroj formi nakon kratke zimske stanke. Pred reprezentacijom je sad puno posla, puno regata koje nas očekuju prije Olimpijskih igarea. Ivan Kljaković Gašpić za desetak dana jedri Europsko prvenstvo u Italiji, Luka Mratović ima Svjetsko prvenstvo za osam dana u Španjolskoj, i Zvijezde će na Europsko prvenstvo u Italiji, Šime Fantela i Igor Marenić se vraćaju na pripreme u Španjolsku, laserašima idućeg tjedna predstoji Mornar Grand prix kući, Tina Mihelić će također uskoro u međunarodne vode. Svibanj nam donosi svjetska prvenstva skoro svih olimpijskih klasa, uključujući i SP 49er-a u Zadru. Zgusnuta sezona, kao i uvijek u olimpijskoj godini - rekao je sportski direktor HJS-a Marko Mišura.

Većina vrsnih laseraša koji su za zimsku bazu izabrali Split ostaju na Mornar Grand Prixu. Ono što ovu regatu čini posebnom je subotnja večer, 17. ožujka. Lučica JK Mornar te će večeri ponuditi pravi sportsko-glazbeni-somelijerski spektakl. Neki od najboljih svjetskih laseraša ogledat će se na mini regatnom polju ispred klupskih prostorija, unutar same lučice, pod svijetlima reflektora, uz uživo komentare sudaca, ali i poznatog zaljubljenika u jedrenje Marijana Bana, uz glazbenu pratnju DJ Djiggybao Urban Element residenta, uz video projekcije jedrenja.

Istovremeno u čuvenom Kutiću JK Mornar posjetitelji će moći degustirati vina Tomić vinarije Bastiana, posebnu ediciju nazvanu Mornar Grand Prix.

Vezane vijesti

Fantela i Marenić srebrni u Hyeresu

Fantela i Marenić srebrni u Hyeresu

Šime Fantela i Igor Marenić postigli su veliki uspjeh osvajanjem srebrnog odličja u klasi 470 na regati Svjetskog kupa u Hyeresu. Uz Fantelu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika