12.03.2012. / 11:18

Autor: Totalsport

Pärson objavila kraj karijere

- Moja karijera bila je fantastična i postigla sam više nego li sam mogla sanjati

Anja Pärson (Wikipedia)Anja Pärson (Wikipedia)Sjajna švedska skijašica Anja Pärson, nekadašnja velika suparnica Janice Kostelić, objavila je kako na kraju sezone koja završava sljedećeg vikenda u Schladmingu odlazi u mirovinu.

Pärson je odluku objavila priopćenjem putem web-stranice Švedskog skijaškog saveza u kojem navodi kako su je ozljede, posebice ona lijevog koljena, u posljednje vrijeme spriječile da se natječe na najvišoj razini.

- Moja karijera bila je fantastična i postigla sam više nego li sam mogla sanjati. Posljednje su godine, uza sve spektakularne padove i probleme s ozljedama, smanjile moje šanse za izvedbe na vrhunskoj razini. Oduvijek sam bila borac i ovo je teška odluka, ali nakon određenog perioda razmišljanja i razgovora same sa sobom spremna sam se suočiti s novim izazovima u svom životu - rekla je Pärson, koja će 25. travnja proslaviti 31. rođendan.

Tijekom sjajne karijere koju je započela 1998. godine Pärson je skupila 42 pobjede u Svjetskom kupu, te je peta na vječitoj ljestvici iza Annemarie Moser-Pröll (62), Vreni Schneider (55), Lindsey Vonn (52) i Renate Götschl (46). Osvojila je naslov ukupne pobjednice SK-a u dva navrata, 2004. i 2005. godine, na Svjetskim prvenstvima skupila je sedam zlatnih medalja (tri zlata u Äreu, op.a.), dok je na Olimpijskim igrama osvojila šest medalja, od čega jednu zlatnu, u slalomu 2006. godine u Torinu.

Na startu OI u Vancouveru 2010. godine teško je pala u utrci spusta, da bi samo 24 sata kasnije osvojila broncu u superkombinaciji.

- Nisam mogla dopustiti da me Whistler pobijedi - dodala se Pärson i prisjetila se hrvatske skijaške heroine:

- Uvijek ću se sjećati sjajnih dvoboja između mene i Janice Kostelić, kao i ostalih fantastičnih skijašica.

Vezane vijesti

Nicklas Lidström se povukao iz hokeja

Nicklas Lidström se povukao iz hokeja

Velika karijera 42-godišnjeg Šveđanina Nicklasa Lidströma je došla kraju. Ovaj obrambeni hokejaš na ledu je objavio odlazak u mirovinu nakon čak 20… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika