12.03.2012. / 16:10

Autor: Hina

Annan: Misija u Siriji "na pravom je putu"

Izaslanik Ujedinjenih naroda i Arapske Lige Kofi Annan drži da je njegov posrednički posjet Siriji koristan iako je i za njegovi razgovora s predsjednikom Bašarom al-Asadom nasilje i dalje trajalo, rekao je u ponedjeljak njegov glasnogovornik.

Kofi AnnanKofi AnnanIzaslanik Ujedinjenih naroda i Arapske Lige Kofi Annan drži da je njegov posrednički posjet Siriji koristan iako je i za njegovi razgovora s predsjednikom Bašarom al-Asadom nasilje i dalje trajalo, rekao je u ponedjeljak njegov glasnogovornik.

Glavni tajnik UN-a Annan u Damasku se protekli vikend dvaput sastao s Asadom i s oporbenim čelnicima, a u ponedjeljak se u Dohi sastao s katarskim čelnicima i zatim otputovao u Tursku.

Prije odlaska u Siriju odvojeno je u Kairu razgovarao s vođom Arapske lige i ministrima vanjskih poslova Rusije i Saudijske Arabije, rekao je njegov glasnogovornik Ahmad Fozi.

"To je početak procesa, a zajednički posebni izaslanik smatra da je taj proces na pravome putu", rekao je Fozi telefonski iz Katara.

"Bašaru je ostavio niz konkretnih prijedloga o prekidu neprijateljstava, humanitarnom pristupu i političkom dijalogu, te očekuje da mu se on uskoro javi", rekao je.

"Brine se što se borbe i ubojstva nastavljaju dok se on trudi prekinuti ih i razgovarati s Bašarom", dodao je.

Tijekom Annanova posjeta u Siriji su ubijeni deseci civila u napadu vojske na grad Idlib na sjeverozapadu zemlje, koji je u pobunjeničkim rukama.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 12.03.12. 17:18

"Ubijeni su deseci civila u napadu vojske!"
Hajd ne kakajte - kakvi civili na koje vojska treba napadati - da su civili bi se razbežali i vojska nebi imala na koga napadati!
To su "civili" kakvi su bili i u Libiji - plačenici MI6, dobro naoružani i plačeni za nered i ubojstva.
Ak Asad popusti prošel bu ko i Gadafi, a Sirija bu postala zemlja bezvlašća, pljačke i klanja ko i Libija, Afganistan i Irak - sve zemlje u koje je MI6 donesel "demokraciju", a odnesel naftu!
Nije mi jasno kak ljudi u tim zemljama "širiteljima demokracije" ne vide kaj delaju njihove vlade i bankarski lobiji?
Ti ameri, englezi, talijani i frasncuzi su stvarno ili skroz primitivni, a zahvaljujući dosadašnjim vjekovnim pljačkama i klanju materijalno bogati ili skroz bolesni i ludi kad ne vide kaj se događa!
Fuuuuuuj!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika