12.03.2012. / 16:44

Autor: Nacional.hr

Afganistanci su izgubili strpljenje

Podsjetimo kako je u nedjelju prije zore, vojnik američkog kontingenta međunarodnih snaga NATO-a napustio svoju bazu u pokrajini Kandahar i naoružan usmrtio 16 civila u obližnjim kućama, među njima devetoro djece

Foto: Ilustracija (Reuters)Foto: Ilustracija (Reuters)Zastupnici u Afganistanskom parlamentu su izjavili kako su 'izgubili strpljenje' sa stranim trupama u zemlji, piše BBC.

Podsjetimo kako je u nedjelju prije zore vojnik američkog kontingenta međunarodnih snaga NATO-a napustio svoju bazu u pokrajini Kandahar i naoružan usmrtio 16 civila u obližnjim kućama, među njima devetoro djece. Predsjednik Hamid Karzai je izjavio kako je ovaj čin 'neoprostiv', što je potaknulo Talibane koji su najavili osvetu. Vojnik se je nakon masakra odmah prijavio nadređenima, trenutno je u pritvoru na ispitivanju.

Ubojstvo bi moglo potaknuti brže povlačenje američkih trupa iz zemlje. Dodajmo kako je nekolicina vojnika prošli mjesec zapalilo nekoliko primjeraka Kurana u NATO-voj bazi u Kabulu. Nakon incidenta izbili su nemiri u kojima je ubijeno 30 ljudi, uključujući šest pripadnika američkih snaga. Predsjednik SAD-a Barack Obama ispričao se za oba incidenta, za zadnji je rekao kako je 'tragičan i šokantan'.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
20/4/11

BivsiYU, 13.03.12. 08:53

Božji grijeh je ubijati nenaoružane civile, djecu... To je urađeno od stranih vojnika koji su došli u tuđoj zemlji, ma kakva ona bila i ma kakav narod u njoj živio. Ta zemlja pripada njima Afganistancima.
Oni su u njoj rođeni, u njoj žive i u njoj će umrijeti.
Ameri će je napustiti nekada, ostaviti je uništenu da se ne može nikada oporaviti...Vijetnam, Irak...........Libija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika