12.03.2012. / 18:44

Autor: Nacional.hr

Azerbajdžan zainteresiran za ulaganje u turizam i brodogradnju

Vlada Azerbajdžana mnogo ulaže u razvoj novih tehnologija i znanja, kao i mlade kadrove koje školuju na inozemnim tržištima, dodala je potpredsjednica HGK te najavila skore rezultate ovog Foruma u obliku konkretne suradnje dvaju gospodarstava

Azerbajdžan je zainteresiran za ulaganje u brodogradnjuAzerbajdžan je zainteresiran za ulaganje u brodogradnjuNa Hrvatsko-azerbajdžanskom gospodarskom forumu održanom danas u Bakuu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Fonda za izvoz i promociju Azerbajdžana, a u sklopu službenog posjeta predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, o gospodarskoj je suradnji razgovaralo 135 azerbajdžanskih i 40 hrvatskih tvrtki.

-Brodogradnja i turizam sektori su za koje su Azerbajdžani iskazali izniman interes, ali jednako tako i za poljoprivredu, industriju, energetiku, medicinu, farmaceutiku, IT sektor i marketing - istaknula je prigodom Foruma potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta te dodala da su Azerbajdžani značajno smanjili administrativne zapreke za strana ulaganja, što je olakotna okolnost za snažniji proboj hrvatskoga gospodarstva na to tržište. Vlada Azerbajdžana mnogo ulaže u razvoj novih tehnologija i znanja, kao i mlade kadrove koje školuju na inozemnim tržištima, dodala je potpredsjednica HGK te najavila skore rezultate ovog Foruma u obliku konkretne suradnje dvaju gospodarstava.

Poslovanje Hrvatske i Azerbajdžana dodatno bi trebala pojednostaviti i tri danas potpisana sporazuma, u sklopu susreta hrvatskog i azerbajdžanskog predsjednika, Ive Josipovića i Ilhama Alijeva: o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, oslobađanju od viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica te o suradnji u protuminskom djelovanju. U Bakuu je u sklopu izaslanstva stigao i prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika