13.03.2012. / 11:10

Autor: Nacional.hr

I Krpina se vraća...

"Nisam siguran hoće li svi koji su istaknuli kandidaturu na kraju i ostati kod svoje kandidature, tako ne bih isključio ni da Jadranka Kosor na kraju odustane od kandidature za predsjednicu stranke", kazao je

Photo: Dino Stanin/PIXSELLPhoto: Dino Stanin/PIXSELLNekadašnji glavni tajnik političke stranke HDZ-a i jedan od najznačajnijih Tuđmanovih suradnika, Drago Krpina, vraća se u politiku, piše Večernji list.

Podružnica HDZ u Biograda na Moru izabrala ga je za izaslanika na svibanjskom izbornom općem saboru HDZ-a. Protukandidata nije ni imao i tvrdi kako se njegovo ponovno aktiviranje ne može povezati s najavljenim povratkom Ivića Pašalića u istu stranku.

"Prije svega bih zahvalio članovima biogradskog HDZ-a na iskazanom mi povjerenju. Jedan sam od osnivača stranke, nikada je nisam napustio iako sam 2007. godine, razočaran stanjem u stranci na parlamentarne izbore izašao sa svojom neovisnom listom", rekao je Krpina.

Nakon zamrzavanja političke karijere bavio se turizmom i poljoprivredom, pisao je poeziju i priče. Ističe kako je HDZ 'slijepo podržavao' Ivu Sanadera. "Od novog vodstva stranke očekujem da ne vodi stranku onako kako je vođena u posljednjih desetak godina, kada je članstvo HDZ-a bilo talac Ive Sanadera i onih ljudi koji su slijepo podržavali sve što je on radio. Ja sam ga kritizirao kada je bio na vrhuncu, no na žalost moja kritika nije doprla do ušiju onih koji su to trebali čuti i reagirati. Nakon što je otišao, dogodila se poplava kritika na njegov način vođenja stranke upravo od onih koji su ga do tada slijepo i nekritički podržavali", nastavlja i dodaje kako se dolaskom Jadranke Kosor na mjesto predsjednice u načinu vođenja stranke ništa nije promijenilo.

Tvrdi kako bi se predsjednica stranke trebala suočiti s odgovornošću i kako se ne bi čudio da odustane od kandidature na stranačkim izborima. "Model je ostao isti i sada bi jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda na izbornom saboru trebala biti točka kojom bi se u Statut ugradili mehanizmi koji će onemogućavati zloporabe unutar stranke i autokratsko, odnosno nedemokratsko vođenje stranke. Mislim kako se Jadranka Kosor treba suočiti sa svojim dijelom odgovornosti u onome što je bilo loše u vođenju stranke. Mislim kako će ona u tom smislu sama procijeniti svoj položaj. Nisam siguran hoće li svi koji su istaknuli kandidaturu na kraju i ostati kod svoje kandidature, tako ne bih isključio ni da Jadranka Kosor na kraju odustane od kandidature za predsjednicu stranke", kazao je.

Bivši saborski zastupnik naglašava kako ne stremi nekoj 'visokoj poziciji', ali kako može pomoći iskustvom. "Još nemam svoga kandidata za predsjednika HDZ-a. Uostalom, nisam siguran neće li se pojaviti još koji kandidat. Ni s kim od kandidata nisam razgovarao, a neke i ne poznajem, no još ima vremena", zaključio je.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
24/2/12

leonarda, 13.03.12. 12:01

Nekadašnji glavni tajnik političke stranke HDZ-a i jedan od najznačajnijih Tuđmanovih suradnika, Drago Krpina, vraća se u politiku??????????????? a čemu? pa ja neznam kakve koristi od tih svih penzića koji se vraćaju natrag u hdz....


registracija
11/1/10

fluid, 13.03.12. 12:34

Okupljaju se na povratak HDZ-ovi zombiji a sa namjerom da stvore unutarnju snagu sa kojom bi svrgnuli glavnog zombija nad zombijima - V.Šeksa.Vide da ovi sadašnji to jednostavno neznaju ili nesmiju.Sada će "prekaljeni borci za demokraciju"to pokazati kako se radi.No,ujedno treba i ponešto napraviti na političkoj sceni.Situacija je izmakla kontroli .Novaca više nema i kod "starih zombija",koji su se povukli u hladovinu i zavjetrinu nakon odrađenih uvjeta u privatizaciji,sada je zavladao strah.Od čega če živjeti?Kako dalje?Stvar je jako loša.Nemože se više čerečiti.Tko će sada preživjeti kada je muljanju i krađi došao kraj? To stanje treba promijeniti a oni su stari kadar koji ponajbolje zna kako se to radi.Ujedno su i najveći domoljubi,tako da pozitivni rezultati za Hrvatsku nemogu izostati kada se oni ponovo okupe i vrate na vlast.


registracija
22/3/11

vferari, 13.03.12. 12:53

Lešinari izvru sa svih strana. to vam je ko ono kad mačka krepa miševi se goste,ovo je dokaz da hdz još dugo godina neće postat stranka već nazadni nacionalistički pokret koji nikako da shvati da su danas neka druga vremana svi ti povratnici sve ove godine čekali su da pokušaju ostvariti ono u čemu su bili zaustavljeni stvoriti desnu nacionalističku stranku koja će moći i dalje tvrditi da su jedino oni pravi hrvati,da su jedini oni zaslužni da imamo neovisnu državu i da je jedini pravi put provoditi Tuđmanizam pa ma što to značilo.Hdz umjesto da iskoristi izbore da se u potpunosti reorganizira sa novim mladim neopterećenim vodstvom oni se krcaju fosilima koji nemogu ničem doprinjeti boljitku stranke već samo obratno.Ne simpatiziram hdz ali misli da hrvatskoj treba jaka desna opcija demokratska kulturna a to sigurno nije ovakav hdz sa ovim rukovodstvom i kadrovima koji u zadnje vrijeme izviru.


registracija
9/4/10

imela, 13.03.12. 13:37

...ovim povratkom HDZ moze slobodno promjeniti ime u "Titanic".


registracija
24/3/10

bagsy, 13.03.12. 13:48

Kažu da se kriminalac uvijek vraća na mjesto zločina.
Kao i kod pašalića,kojeg neki mediji rehabiltiralu(guess who?,pavić),dobro je da su se javili,trebalo bi ih ukomponirati u program nezastarijevanje pretvorbe i privatizacije,zacijelo bi se nešto pronašlo pa da odsluže to što su godinama zasluživali.
Jednom sam bio prisutan u blizini kad je krpina naručivao pivo u kafiću,te osoblje zapitao 'imate li koje hrvatsko pivo?',tada još nisam bio to što sam danas,ali malo mi je falilo da mu hebem sve po spisku,kako se usuđuje tražiti hrvatsko pivo kada su sve pivovare rasprodali strancima,kao i sve drugo.


registracija
30/9/09

davor12345, 13.03.12. 14:07

He, he, he! Dobro ste napisali...pisao je poeziju i priče... I jednu stranicu na Wikipediji u trećem licu... o sebi! I Zalipija je i sliku iz mladosti! Tko ne viruje, neka pročita ovdje: http://hr.wikipedia.org/wiki/Drago_Krpina ! E, da nam je takvih više... di bi nam kraj bija! Hrvatska bi već davno bila Švicarska!


registracija
30/9/09

davor12345, 13.03.12. 14:12

Na parlamentarnim izborima 2007. kandidara se u IX. izbornoj jedinici kao nositelj nezavisne liste, no dobiva ispod 1% glasova!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika