13.03.2012. / 12:51

Autor: Nacional.hr

Ministri financija EU dogovaraju porez na financijske transakcije

Nakon današnjeg sastanka trebalo bi biti jasnije da li je moguće i koliko je izgledno da 27 zemalja članica EU uvedu porez na financijske transakcije koje zagovaraju najveće europske zemlje

Slavko LinićSlavko LinićMinistri financija članica Europske unije raspravljati će na sastanku Vijeća za gospodarstvo i finacije o porezu za financijske transakcije. Njima će se, kao promatrač, pridružiti i hrvatski ministar financija Slavko Linić.

Nakon današnjeg sastanka trebalo bi biti jasnije da li je moguće i koliko je izgledno da 27 zemalja članica EU uvedu porez na financijske transakcije koje zagovaraju najveće europske zemlje.

Ministri devet zemalja članica, Njemačke, Francuske, Austrije, Belgije, Finske, Grčke, Španjolske, Portugala i Italije založili su se za uvođenje poreza ističući kako je on ključni instrumen za osiguranje poštenog doprinosa financijskog sektora u svladavanju financijske krize.

Prema preliminarnim procjenama Europske komisije, porezom na financijske transakcije prikupilo bi se oko 60 milijuna eura godišnje.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika