13.03.2012. / 13:13

Autor: Hina

Južnokorejci i Rusi žele zajednički klonirati mamuta

Ruski i južnokorejski znanstvenici potpisali su u utorak sporazum o zajedničkom istraživanju radi kloniranja mamuta, vrste nestale sa Zemlje prije 10.000 godina.

Znanstvenici žele klonirati mamutaZnanstvenici žele klonirati mamutaRuski i južnokorejski znanstvenici potpisali su u utorak sporazum o zajedničkom istraživanju radi kloniranja mamuta, vrste nestale sa Zemlje prije 10.000 godina.

Sporazum su potpisali Vasilij Vasiljev, pomoćnik rektora Sveučilišta Republike Sahe, te jedan od pionira kloniranja, kontroverzni južnokorejski znanstvenik Hwang Woo-Suk iz Zaklade za istraživanje biotehnologije Sooam.

Hwang Woo-Suk priznati je autor prvog kloniranog psa nazvana Snuppy 2005. On je međutim godinu dana kasnije "izbačen" iz znanstvene zajednice pošto je utvrđeno da je lažirao istraživanja matičnih stanica.

Znanstvenici žele klonirati mamuta nakon što su ostaci tih velikih biljoždera nestalih prije više tisućljeća s površine Zemlje pronađeni u sibirskom permafrostu.

Zaklada Sooam počet će svoja istraživanja ove godine pošto Rusi pošalju uzorke pronađena mamuta.

Južnokorejska zaklada je objavila da će prenijeti svoju tehnologiju ruskom sveučilištu koje radi u suradnji s japanskom ekipom na kloniranju te životinje.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika