13.03.2012. / 17:16

Autor: Hina

EK će pratiti promjene u zakonima RH o sukobu interesa

Europska će komisija u sklopu pretpristupnog monitoringa pozorno pratiti kakav utjecaj imaju nedavne zakonske promjene u Hrvatskoj na zakonodavstvo iz područja sprečavanja sukoba interesa, izjavio je u utorak u Bruxellesu glasnogovornik Komisije Peter Stano.

Štefan FueleŠtefan FueleEuropska će komisija u sklopu pretpristupnog monitoringa pozorno pratiti kakav utjecaj imaju nedavne zakonske promjene u Hrvatskoj na zakonodavstvo iz područja sprečavanja sukoba interesa, izjavio je u utorak u Bruxellesu glasnogovornik Komisije Peter Stano.

"Europska komisija je intenzivno razgovarala s hrvatskim vlastima o zakonodavstvu o sukobu interesa u kontekstu pregovora o poglavlju 23 - Pravosuđe i temeljna prava. Amandmani koje je Hrvatska nedavno unijela u to zakonodavstvo tiču se kriterija za imenovanje članova nadzornih i upravnih odbora u javnim tvrtkama. U kontekstu pregovora, Hrvatska se obvezala da će učinkovito i konzistentno rješavati situacije sukoba interesa na svim razinama javne uprave, uključujući pravosuđe i tvrtke u državnom vlasništvu. Europska komisija će, kao dio pretpristupnog monitoringa, pozorno pratiti učinak tih zakonskih promjena", rekao je Stano, glasnogovornik povjerenika za proširenje Štefana Fuelea.

Stano je odgovorio na pitanje novinara da komentira navode iz hrvatskih medija prema kojima je Bruxelles zabrinut zbog imenovanja političara u nadzorne i upravne odbore hrvatskih tvrtki.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika