14.03.2012. / 08:14

Autor: Hina

Anketa

Amerikanci za udar na Iran

Anketa je pokazala i da su američki republikanci skloniji podržati vojnu akciju Sjedinjenih Država ili Izraela. Sedamdeset posto republikanaca bi podržalo američku akciju, dok je to isto ustvrdilo 46 posto demokrata i 51 posto stranački neovisnih

IlustracijaIlustracijaVećina Amerikanaca podržala bi američku vojnu akciju protiv Irana ukoliko bi postojao dokaz da Teheran gradi nuklearno oružje čak i ako bi takva akcija dovela do viših cijena benzina, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mišljenja Reuters/Ipsos.

Istraživanje je pokazalo da bi 56 posto Amerikanaca podržalo američku vojnu akciju protiv Irana ukoliko bi postojao dokaza njegova programa nuklearnog oružja. Trideset devet posto Amerikanaca protivi se vojnim udarima.

Upitani bi li podržali američku vojnu akciju ako bi ona dovela do viših cijena benzina, 53 posto Amerikanaca je reklo da bi, dok je 42 posto reklo da ne bi.

Anketa novinske agencije Reuters i agencije za istraživanje javnog mišljenja Ipsos također je pokazalo da bi 62 posto Amerikanaca podržalo Izrael u poduzimanju vojne akcije protiv Irana zbog programa nuklearnog oružja.

Američki predsjednik Barack Obama rekao je kako su sve opcije u igri u bavljenju iranskim nuklearnim programom, ali je potaknuo Izrael da dade više vremena sankcijama protiv Irana da djeluju.

Iran tvrdi kako je njegov nuklearni program miroljubiv.

Anketa je pokazala i da su američki republikanci skloniji podržati vojnu akciju Sjedinjenih Država ili Izraela. Sedamdeset posto republikanaca bi podržalo američku akciju, dok je to isto ustvrdilo 46 posto demokrata i 51 posto stranački neovisnih.

Istraživanje je poduzeto od 8-11 ožujka na uzorku od 1.084 odraslih osoba diljem Sjedinjenih Država. Margina pogreške bila je 3,1 posto.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 14.03.12. 08:37

Je, i sad bi čovek trebal biti debil i verovati tim "anketama" koje su naručili i platili židovi!


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 14.03.12. 09:00

u IRANU pocinje svjeski rat --jer kina i Rusija ce braniti svoje interese a cijela ta akcija ej vec unaprijed isplanirana samo zbog Velikog --DECIMIRANJA--Stanovnistva ,,, gdje treba unistiti puno milijona stanovnika...planete...


registracija
5/3/10

starimudrac, 14.03.12. 09:31

jebokomunjare, veli se desetkovanja!


registracija
16/9/11

Brkoni, 14.03.12. 10:41

"decimiranje" AHAHAHAHA
(hvala starom mudracu na prijevodu, zbilja nisam shvatio)


registracija
16/2/11

egipat, 14.03.12. 11:23

gospodo, nakon duzeg vremena od danas NE CITAM VISE NACIONAL, smjenom gospode Rudan su se svrstali u kvislinsko,anti hrvatsko , kriminalno pljackasko (kao hdz-sdp)drustvo.
pas i m m ater


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika