14.03.2012. / 09:14

Autor: Totalsport

EBEL doigravanje: KAC slavio 4-1

Po broju udaraca na gol (38-37 za KAC) igrala se izjednačena utakmica

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaI treću su uvjerljivu pobjedu ostvarili hokejaši Klagenfurta u četvrtoj utakmici polufinalne serije doigravanja u EBEL ligi protiv Medveščaka. U utorak su na svom ledu ponovno, kao i u drugoj utakmici, slavili 4-1.

Službena statistika govori da su se igrači Martyja Raymonda ponovno napatili zbog isključenja. Do pretkraj druge trećine skupili su "medvjedi" čak deset kaznenih minuta više (18-8), te u tom trenutku zaostajali 3-0. Minutu i po prije kraja druge dionice igre isključen je napadač domaćih Dieter Kalt, a minutu kasnije i Johannes Kirisits. Nisu, međutim, hokejaši Medveščaka uspjeli smanjiti rezultat na prijelazu trećina, premda su dugo igrali s dvama igračima viška. U jednom trenutku, izlaskom Roberta Kristana po dolasku u posjed paka, imali su "medvjedi" 22 sekunde čak 6-na-3.

Bez obzira na potenciranu sudačku nesklonost, za loš su si početak Zagrepčani krivi sami. Primili su gol nakon samo 49 uvodnih sekundi igre preko Josepha Tenutea. Iduća su dva gola, u 24. i 28. minuti, Austrijanci zabili s igračem više preko Kalta i drugi put Tenutea, dok je na 4-0 u 46. minuti povisio Herburger. Na asistenciju Tomislava Zanoškog u 47. je minuti konačan rezultat postavio Matt Siddall.

Po broju udaraca na gol (38-37 za KAC) igrala se izjednačena utakmica.

U četvrtak u Domu sportova "medvjedi" moraju pobijediti da bi ostali u seriji.

Seriju su u drugom polufinalu u utorak spasili igrači ljubljanske Olimpije smanjivši vodstvo favoriziranog i prvopostavljenog Linza na 3-1 domaćom 2-1 pobjedom.

EBEL doigravanje, polufinale:

Olimpija - Linz 2-1 (0-1, 2-0, 0-0),

Linz vodi 3-1 u seriji

KAC - Medveščak 4-1 (1-0, 2-0, 1-1),

KAC vodi 3-1 u seriji

Vezane vijesti

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

KHL Medveščak Zagreb nastavlja s popunjavanjem rostera za iduću sezonu. Napadačima Alexu Leavittu, Nathanu Perkovichu, Curtisu Fraseru i Adamu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika