14.03.2012. / 14:30

Autor: Nacional.hr

IKEA nakon Zagreba dolazi u Rijeku i Split

Osim u Zagrebu, gdje je otvorenje predviđeno u 2013. godini, dugoročno se planiraju otvoriti još dvije robne kuće, u Splitu i Rijeci

Zoran Milanović s predstavnicima IKEA-e (Foto: Robert Anić/PIXSELL)Zoran Milanović s predstavnicima IKEA-e (Foto: Robert Anić/PIXSELL)Predstavnici tvrtke IKEA posjetili su Banske dvore i sastali se s premijerom Zoranom Milanovićem.

Kako su priopćili iz Ureda za odnose s javnošću Vlade, premijer Milanović sastao se s Mikaelom Ohlssonom, glavnim izvršnim direktorom IKEA Grupe, Draganom Skaluševićem, direktorom IKEA Hrvatske i Brankom Mihajlovom, direktorom Inter IKEA centre. Sastanku je nazočio i veleposlanik Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Fredrik Vahlquist.

Razgovaralo se o kratkoročnim i dugoročnim planovima i aktivnostima te tvrtke u Hrvatskoj. Glavni izvršni direktor Mikael Ohlsson upoznao je premijera Milanovića s trenutnom situacijom u kontekstu što bržeg početka gradnje prve IKEA-ine robne kuće u Hrvatskoj i iskazao odlučnost dolaska na hrvatsko tržište. Osim u Zagrebu, gdje je otvorenje predviđeno u 2013. godini, dugoročno se planiraju otvoriti još dvije robne kuće, u Splitu i Rijeci. Također je istaknuo kako vidi veliki potencijal u proširenju suradnje s lokalnim dobavljačima. Pored Tvina iz Virovitice, s kojim IKEA surađuje već 30 godina, i Feroplasta iz Buja, tražimo i druge dobavljače u Hrvatskoj, naglasio je glavni izvršni direktor.

Premijer Milanović izrazio je punu potporu IKEA-inim planovima za Hrvatsku, ističući da će Vlada pomagati, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, u cilju ostvarenja ove važne investicije, koja će otvoriti nova radna mjesta i pružiti široke mogućnosti suradnje lokalnoj industriji. U tome ćemo vam biti partneri, poručio je premijer Milanović.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika