14.03.2012. / 17:25

Autor: Hina

Srbijanski učenici počinju u školama učiti kineski

Srbijanski učenici moći će ubuduće u školama učiti kineski jezik nakon što su u srijedu srbijanski ministar obrazovanja Žarko Obradović i kineski veleposlanik u Srbiji Zhang Wanxue potpisali dokument koji će u osnovnim i srednjim školama u Srbiji omogućiti učenje kineskog jezika.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSrbijanski učenici moći će ubuduće u školama učiti kineski jezik nakon što su u srijedu srbijanski ministar obrazovanja Žarko Obradović i kineski veleposlanik u Srbiji Zhang Wanxue potpisali dokument koji će u osnovnim i srednjim školama u Srbiji omogućiti učenje kineskog jezika.

Potpisani memorandum o suradnji na provedbi projekta učenja kineskog jezika u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, po Obradovićevim riječima, omogućit će da odmah počnu satovi kineskog jezika za 2462 učenika osnovnih i srednjih škola.

Riječ o pilot-projektu koji će trajati do kraja školske godine, a uspije li projekt, kineski će jezik biti moguće uvesti kao izborni predmet. Cilj projekta je da se kroz učenje osnova kineskog jezika učenici u Srbiji upoznaju s kineskim jezikom, kulturom i tradicijom. Mladim naraštajima će, kazao je Obradović, time biti omogućeno upoznavanje i razumijevanje jedne velike i napredne države, nacije i kulture te učenje jezika koji će zasigurno biti jedan od najznačajnijih u stoljeću u kojem živimo.

Kineski jezik predavat će 14 nastavnika iz Kine, najavio je kineski veleposlanik i dodao kako kulturna razmjena između Kine i Srbije ima dugu povijest te da ima mogućnosti za njezino daljnje unaprjeđenje.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 14.03.12. 21:15

Pa vrijeme je da i hrvatijanski ucenici urade isto.


registracija
9/11/09

superhik, 14.03.12. 23:18

Od 2015 najvece gospodarstvo na svijetu, a ima ih samo milijarda i po. Srbi su ispred nas.
E da je pokojni Josip ziv, kako bi se smijao. Kada je on uspostavio prijateljstvo s Kinom, prije 50 godina, da je bilo pameti pa to iskoristiti gdje bi sada bili.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika