15.03.2012. / 08:24

Autor: Hina

Milijarderka ne želi da je djeca naslijede

Sudski dokumenti koje su prenijeli australski mediji pokazuju kako ona vjeruje da njezina djeca nisu sposobna upravljati svojim bogatstvom. Nijedno od njih nikad nije radilo neki posao koji im nije dala obitelj

IlustracijaIlustracijaUpitate li bogate koji im je najveći problem bogatstvo donijelo, obično će pokazati na djecu, piše u srijedu Wall Street Journal na svojoj internetskoj stranici.

Većina današnjih bogataša koji se nisu rodili bogati, a istraživanja pokazuju da je 75 posto takvih, očekuju kao roditelji da njihova djeca prigrle vrijednosti srednje klase, upravo kao oni nekad.

To je plemenit cilj, ali djeca im lete privatnim mlažnjacima, a za 16. im rođendan dobivaju Mercedes pa se roditelji ne bi smjeli čuditi što im djeca nisu razvila istu onakvu radnu etiku kakva njih krasi.

I zato su bogati roditelji današnjice suočeni s velikim problemom: moraju enorman novac ostaviti djeci koja s novcem ne znaju.

Australska milijarderka, vlasnica rudnika Gina Rinehart otvorila je debatu neobičnom sudskom bitkom koja traje u australskom pravnom sustavu. Ukratko, ona je od oca naslijedila bogatstvo, a i njezino troje djece dobilo je udjele u obiteljskom trustu. No gđa Rinehart isključila ih je iz vlasništva i djeca joj sudski uzvraćaju.

Sudski dokumenti koje su prenijeli australski mediji pokazuju kako ona vjeruje da njezina djeca nisu sposobna upravljati svojim bogatstvom. Nijedno od njih nikad nije radilo neki posao koji im nije dala obitelj.

"Nijedno (od njezine djece) nema nužne kapacitete, vještine, znanja, iskustvo, sposobnost prosudbe niti odgovornost i radnu etiku da upravlja" trustom na način na koji je to potrebno da bi tvrtka, HPPL Group nastavila rasti, tvrdi ona. Djeca su joj "očito nestabilna" da upravljaju te bi i u njihovu "najboljem interesu" bilo da "moraju raditi", naglašava milijarderka.

Gđa Rinehart možda ima pravo, ali postavlja se prirodno pitanje, piše WSJ, tko je tu djecu podigao, tko ih je odgajao i ne služi li se ona sada vlastitim roditeljstvom kao argumentom protiv svoje djece.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 15.03.12. 18:58

A zar je nash domachi korov
.....................................................
Drugachiji ???????????????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika