15.03.2012. / 08:30

Autor: Hina

Grčka pristala na radikalne međunarodne uvjete

Spašavanjem Grčke završit će višemjesečna nesigurnost u kojoj je ta zemlja živjela. Bilo je nužno da prije toga pristane na niz bolnih mjera štednje

IlustracijaIlustracijaGrčki je kabinet u srijedu jednoglasno odobrio uvjete po kojima će međunarodna zajednica odobriti paket pomoći, a samo nekoliko sati prije toga zemlje eurozone i službeno su odobrile taj paket od 130 milijarda eura.

Odluku da se Grčka financira do 2014. sad mora odobriti i grčki parlament, a očekuje se da on o tome glasa do kraja mjeseca.

Spašavanjem Grčke završit će višemjesečna nesigurnost u kojoj je ta zemlja živjela. Bilo je nužno da prije toga pristane na niz bolnih mjera štednje.

"Još mnogo toga treba obaviti", rekao je grčki premijer tehnokrat Lukas Papademos, kaže se u priopćenju.

Grčki parlament mora odobriti još osam zakona povezanih s financijskim paketom pomoći. "Kabinet i parlament moraju poduzeti velike napore da bi donijeli te zakone u idućih nekoliko tjedana", rekao je Papademos.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika