15.03.2012. / 10:12

Autor: Hina

Obama i Cameron:

Ostanak vojnika u Afganistanu do 2014.

Obama je poslije susreta s Cameronom u Washingtonu rekao da će američki vojnici od iduće godine imati samo ulogu potpore afganistanskim snagama, a potpuno će se povući za dvije godine

ArhivaArhivaAmerički predsjednik Barack Obama i britanski premijer David Cameron priopćili su u srijedu da se vojnici iz tih dviju zemalja neće povući iz Afganistana prije 2014., kako je i ranije bilo planirano, iako među američkim biračima jača protivljenje njihovu daljem ostanku.

Obama je poslije susreta s Cameronom u Washingtonu rekao da će američki vojnici od iduće godine imati samo ulogu potpore afganistanskim snagama, a potpuno će se povući za dvije godine.

Cameron je potvrdio da se britanske snage neće povući iz Afganistana prije najavljenog roka te da će do kraja ostati s Amerikancima, s kojima su od početka rata u toj zemlji. "Britanci se od početka bore rame uz rame s Amerikancima i mi ondje imamo još 9500 vojnika", rekao je britanski premijer.

Obama je podupro Cameronov stav i rekao da se neće dopustiti da Afganistan nakon povlačenja NATO-a ponovno postane mjesto na kojem se pripremaju napadi na druge zemlje.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 15.03.12. 23:06

A sto se dogodilo s potpuno nevezanim clankom u potpuno drugoj publikaciji Nacional, koji kaze: Karzai zeli preuzeti sigurnost vec 2013.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika