15.03.2012. / 12:45

Autor: Totalsport

Formiranje jake europske hokejaške lige?

- Naš fokus bit će na pronalaženju optimalnog formata natjecanja koji bi bio kompetitivan i komercijalno isplativ najboljim europskim klubovima - izjavio je Rene Fasel

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIz Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) upućen je poziv nacionalnim savezima, ligama i klubovima na sastanak u Barceloni gdje bi trebali razmotriti načine za organiziranje snažne kontinentalne lige.

Kako bi sagledali sve aspekte hokejaških natjecanja izvan NHL-a, ali i razvili jaču povezanost i suradnju sa sjevernoameričkom ligom u hokeju na ledu, IIHF želi okupiti sve bitne faktore tog sporta u svijetu na forum u katalonskoj prijestolnici.

Na sastanku koji je predviđen od 12 . do 14. lipnja u Barceloni sudionici će tražiti način za revitaliziranje hokejaške Lige prvaka koja se nedugo nakon pokretanja 2008. godine našla u financijskim problemima.

- Naš fokus bit će na pronalaženju optimalnog formata natjecanja koji bi bio kompetitivan i komercijalno isplativ najboljim europskim klubovima, a mislim da nam u toj namjeri svojim iskustvima značajno mogu pomoći prijatelji i kolege iz NHL-a, sami hokejaši NHL-a, te sudionici Kanadske juniorske lige - izjavio je predsjednik IIHF-a Rene Fasel.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika