15.03.2012. / 13:42

Autor: Hina

Vijeće EU pogreškom objavilo stupanje na snagu SSP s BiH

Vijeće Europske unije pogreškom je na svojoj internet-stranici objavilo da je stupio na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) s Bosnom i Hercegovinom, nakon čega ga je ovoga tjedna hitno povuklo, navodi u četvrtak "Dnevni avaz" objavljujući i preslike "sporne" odluke.

Vijeće EU napravilo je pogreškuVijeće EU napravilo je pogreškuVijeće Europske unije pogreškom je na svojoj internet-stranici objavilo da je stupio na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) s Bosnom i Hercegovinom, nakon čega ga je ovoga tjedna hitno povuklo, navodi u četvrtak "Dnevni avaz" objavljujući i preslike "sporne" odluke.

Dokumentacijska služba Vijeća Europe je 8. ožujka, uoči bruxelleskog posjeta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, objavila odluku Vijeća EU o zaključivanju SSP-a s BiH.

U dokumentu najviše institucije EU se odobrava stupanje na snagu SSP-a. No, očito je da se radilo o pogreški, navodi "Avaz" dodajući da je pet dana kasnije na istoj internetskoj stranici objavljen dokument istog naziva, u kojem samo kratko piše da se ranije objavljeni dokument smatra "ništavnim i nevažećim".

Iz Službe Vijeća EU za odnose s javnošću kazali su za list kako se radi o tehničkoj pogreški, no nisu naveli kako je do toga došlo.

Vlasti BiH moraju provesti nekoliko reformi, uključujući i manje ustavne promjene, kako bi zaključile SSP te bile u stanju podnijeti aplikaciju za dobivanje kandidacijskog statusa za EU.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika