15.03.2012. / 14:45

Autor: Hina

Video zaposlenika:

Apel za spas HTV-a

Ocjenivši kako je najveći broj zaposlenika HTV-a uz novinare i urednike koji su snimili apel, Gojan je ustvrdila kako je znatno manje onih čiji su taoci, ili, kako je rekla, korporativnih psihopata

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubePredsjednica ogranka Hrvatskoga novinarskog društva (HND) na HTV-u Elizabeta Gojan zatražila je danas u Novinarskom domu, nakon projekcije videoapela dijela zaposlenik HTV-a upućenog vlastima i javnosti, da Sabor "preuzme odgovornost i izabere kompetentno vodstvo HRT-a koje će kuću obnoviti, a ne razoriti".

Ocjenivši kako je najveći broj zaposlenika HTV-a uz novinare i urednike koji su snimili apel, Gojan je ustvrdila kako je znatno manje onih čiji su taoci, ili, kako je rekla, korporativnih psihopata.

Istaknula je kako HND šalje poruku vlasti koja želi raščistiti korupciju na televiziji, pozivajući je da u televiziji ne gleda polugu svoje moći.

"Ured predsjednika HRT-a ne razumije javnu televiziju", rekla je, dodajući kako sudionici apela traže da se umjesto prikazivanja kupljenih BBC-jevih dokumentaraca i drugih proizvoda stranih televizija prikazuju hrvatski dokumentarci i snimaju hrvatski filmovi i emisije.

Ocijenila je kako HRT danas više nema gledatelja i slušatelja premda radi njih postoji.

U trominutnom videoapelu 57 zaposlenika HTV-a, ne samo novinara i urednika, nego i tehničkog osoblja, poziva vlasti da potaknu HTV da promiče javni interes, kulturu, znanost, obrazovanje, civilno društvo i nacionalne manjine, ističuću kako bi javna televizija trebala biti bez žutila, pritisaka, privatnih interesa, predrasuda, utjecaja politike i upletanja političara.

Također napominju kako javna televizija za kakvu se zauzimaju treba biti nezavisna, istinita, pravedna, vjerodostojna i profesionalna.

Uz Elizabetu Gojan, među novinara koji su se pridružili videoapelu su Zoran Šprajc, Stipe Alfier, Mirjana Rakić, Denis Latin, Mladen Stubljar i Aleksandar Stanković, Mladen Iličković, Oka Ričko, Robert Zuber, Domagoj Novokmet, Maja Sever, Hrvoje Zovko, Miljenko Kokot, Mirjana Rakić, Goran Rotim i Slavko Cvitković.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 15.03.12. 15:44

Sve ih treba potjerati sa televizije i tamo ostaviti samo Kovačevića.


registracija
11/1/10

fluid, 15.03.12. 15:46

Ne vidim ovdje očekivane;Bilić Branimir,Petar Vlahov i još poneke od kojih bi se moglo očekivati samosvjesnost i odgovornost prema onima koji ih plaćaju.?Oportunizam ili oprez?


registracija
28/4/10

Zvonko, 15.03.12. 16:47

Kažu: "kako javna televizija za kakvu se zauzimaju treba biti nezavisna, istinita, pravedna, vjerodostojna i profesionalna". Iste uvjete, pretpostavljam, može osigurati samo imenovanje programskog vijeća od strane sabora. To je jedina garancija!

Vratite Mirka Galića. On je uprizorenje gore spomenutih zauzimanja!

Šprajc, Zovko i Latin su oličenje istinitosti u što smo se imali priliku uvjeriti na obljetnicu pada Vukovara i iz brojnih Latinica, a s popisa se da naslutiti da dvije Mirjane rade na TV-u.


registracija
7/3/11

medjimurec, 16.03.12. 08:06

Sve ce ih sad potjerat nakon tog apela a postavit ce se provjereni SDP kadar naoruzan partijskim knjizicama - htv je nazalost jedna zaostala lokalna televizija : dan danas nisu u stanju odraditi jedan prijenos u HD tehnici !


registracija
16/2/11

pro, 16.03.12. 12:02

ovo mi plaćamo.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika