15.03.2012. / 19:30

Autor: Hina

Putin je dan svoje prisege proglasio neradnim

Ruski premijer Vladimir Putin u četvrtak je ukazom proglasio nekoliko slobodnih dana uključivo 7. svibnja kada će u Kremlju položiti predsjedničku prisegu, a odluku je objasnio željom da radnicima omogući nekoliko slobodnih dana za rekreaciju u prirodi i radove u povrtnjaku.

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin u četvrtak je ukazom proglasio nekoliko slobodnih dana uključivo 7. svibnja kada će u Kremlju položiti predsjedničku prisegu, a odluku je objasnio željom da radnicima omogući nekoliko slobodnih dana za rekreaciju u prirodi i radove u povrtnjaku.

Neradni dani bit će od nedjelje 6. do srijede 9. svibnja, rekao je Putin, pobjednik predsjedničkih izbora 4. ožujka.

U Rusiji je 9. svibanj neradni dan i slavi se kao praznik završetka Drugog svjetskog rata.

Putin je 4. ožujka sa 64 posto glasova pobijedio na predsjedničkim izborima koje međunarodni promatrači nisu ocijenili sukladnima demokratskim standardima.

Nakon dva predsjednička mandata (2000-2008), Putin se prema ustavu nije mogao natjecati za još jedan uzastopni mandat te je postao premijer. Predsjedničku dužnost tada je preuzeo njegov suradnik Dmitrij Medvedev koji je odustao od ponovnog natjecanja, na što je imao pravo, kako bi izbornu utrku prepustio svome mentoru i oslobodio mu put za povratak u Kremlj.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika