16.03.2012. / 08:37

Autor: Hina

Arapske zemlje zatvaraju veleposlanstva u Damasku

Abdelatif al-Zajani opravdao je tu odluku činjenicom da "sirijski režim masakrira svoje građane, da je izabrao vojnu opciju i odbio sve inicijative čiji je cilj naći rješenje krize"

ArhivaArhivaŠest arapskih zemalja u Perzijskom zaljevu odlučilo je zatvoriti veleposlanstva u Damasku, u znak prosvjeda protiv nastavka nasilja u Siriji, objavio je rano u petak glavni tajnik njihove regionalne organizacije, Vijeća za suradnju u Perzijskom zaljevu.

U priopćenju, Abdelatif al-Zajani opravdao je tu odluku činjenicom da "sirijski režim masakrira svoje građane, da je izabrao vojnu opciju i odbio sve inicijative čiji je cilj naći rješenje krize".

Zayani je zatražio od međunarodne zajednice da hitno i čvrsto djeluje kako bi se zaustavila ubojstva i masakri u Siriji kao i kršenja dostojanstva i legitimnih prava sirijskog naroda.

Prije ove zajedničke odluke, Saudijska Arabija i Bahrein već su najavili zatvaranja svojih veleposlanstava u Damasku. Sada su im se pridružile i ostale članice Vijeća za suradnju, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman, Katar i Kuvajt.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika