Objavljeno u Nacionalu br. 469, 2004-11-09

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

Nemčićku i Galića kupio Prasičko

Raspala se HRT po svim svojim korumpiranim HDZ šavovima

Ivan StarčevićIvan StarčevićOTVORENO
Ponedjeljak, HRT 1, 23.00
Četiri kaktusa

Dovesti Sisvete u vezu s «istinom o Domovinskom ratu» vrlo je lako. Treba samo imati cilj, tj. htjeti dati riječ ekstremnoj desnici, nije važno kada. Evo kako je teologinja Hloverka to izvela: «Danas je blagdan Svih Svetih, dan kada preispitujemo svoje vlastite savjesti». Nova definicija blagdana može biti Hloverkina šansa za status blažene. Do beatifikacije joj nedostaje samo Božić, kao idealan dan za njenu emisiju o nevinom djetešcetu Miomiru Žužulu. Večeras je pitanje bilo «je li istina da je istina o Domovnskom ratu falsificirana», a za Božić ćemo biti pitani «zašto je malu djecu i hrvatske političare tako lako potkupiti bilo kakvom sitnicom».

Vrijednosti Milijunaša, Silvije i Hloverke, Lokasa, Kamenski, dolazak dua Ogresta/Merlić, Blažička i Sušecova sina – sve to veseli kao HRT nekada, u vrijeme najžešće Tuđmanove prehlade, tj. vrijeda DNEVNIK
Utorak, HRT 1, 19.30
Kaktus

Žestoka Hrvatica Silvija Luks ovako je gađala pravo prezime senatora Kerryja: «senator Kennedy» (1:0), zatim «Kerry» (1:1), pa «Kerredy» (2:1) i u sudačkom produžetku koji je sama izborila mimo nemoćnog voditelja Šprajca uspjela je izjednačiti kad je rekla «Kerry». Dakle, konačan rezultat je impresivnih 2:2, jer zna se kako je teško izvući remi na gostujućem terenu. HDZ-ova teta Silvija tek je stigla u Washington, a otprije je znala za prezime Kennedy, pa je preko njega, auto-cestom Kennedy – Kerredy – Kerry, čitajući autokartu koju joj je za put darovao njen tetak Hrvatina (Goran Milić), za čas stigla do cilja. Da je kod tete sve u starom i najboljem redu vidjelo se u produžetku, kad je Zoki Šprajc mislio da je za odjavu stalne dopisnice iz Kerringtona, pardon Washingtona, dovoljna fraza «hvala Silvija, očekujemo večeras vaše iduće uključenje u naš program». Čim je on to rekao, ona je putem naših malih ekrana, uživo i vrlo skupo, zamolila Zorana Šprajcisimusa da prenese kolegama u režiji neke njene intimne poruke rodbini (gužva je na trasama, ako ne uspijem, javit ću se telefonom, pa makar i duboko u noć itd. itsl). I javila se, što je ravnatelj Galić ocijenio kao izdaju i istog je časa smijenio.

OTVORENO
Utorak, HRT 1, 23.45
četiri kaktusa

Tetica Silvija Luks, čim se spojila sa svojom partijskom drugaricom i voditeljicom Hloverkom, recenzirala je prilog novinara Josipa Šarića, najprije da je točan u činjenicama a zaključci da nisu točni. Toliko se u njoj nakupilo bijesa dok je čekala da je Hloverka pusti na ekran, da je morala eksplodirati. Dok se nacija pitala kakvi, dovraga, zaključci, tetka je, u drugom pokušaju, izvoljela istaći da je mladi Josip Šarić, «inače njezina novinarska simpatija, prilog je zgodan, pitanje je koliko je bio točan». Čitaj: upoznat ću tog malog čim se vratim, zgodan mu je i točno znam što želim od njega.
Unaprijed upozoravamo g. Šarića da na vrijeme uzme godišnji odmor, inače će proći kao ravnatelj HRT-a Mirko Galić Duvanović. Jedino g. Galić zna što je sve bilo između njega i užagrene tetke koja ga je obrađivala danima, sve dok se jednog poslijepodneva kroz zatvorena vrata njegova ureda nije probilo jedno prigušeno «yes!». što su tajnice i gđa Luks ispravno protumačile kao njegov konačan i neopoziv pristanak na njeno imenovanje stalnom dopisnicom iz Washingtona.
Pošto je izvrijeđala mlađeg kolegu i triput krivo, ali sa strašnim povjerenjem u sebe, rekla «mur» umjesto «mor», navukla je na sebe bijes eminentno anonimnog stručnjaka s Fakulteta političkih znanosti (Dražena Lalića), jer je našu politički neutralnu udrugu «Gong» prispodobila navijačkim kamerama krivo izgovorenog Moorea. Lalić se zapalio i počeo bezglasno zijevati «moor, moor» prema visokom stropu studija već kod prvog Silvijinog mura, a kad je spomenula Bum Bang Tres, tj. Gong, on je osjetio nepodnošljivu potrebu da naciju upozna sa svojim akademskim statusom. Bio je krajnji čas, jer u studiju su sjedili Tomac i Grdešić, osobe s nepodnošljivo dužim profesorskim stažom od Lalića, što mora da je našeg nastavnika dodatno frustriralo. Da je neka moja studentica, reče temperamentni profesor Lalić zvani Dražen, ovako usporedila Gong i Moorea, ja bih je bacio na ispitu.
Da komedija bude potpuna trebao je još netko osim Silvije Luks ispasti neuračunljiv za bilo koji ozbioljan posao. Nervom pritajene ekshibicionistikinje svoju je životnu šansu za prijelaz iz statusa vječite kandidatkinje u zvijezdu osjetila je Elizabeta Gojan. Da pouči seku Silviju otkrila je naciji da se klub Red Skins zapravo zove Red Socks, što je dostignuće na razini vjeroučiteljice Hloverke.

DINAMO – BEVEREN
Četvrtak, HRT 2, 18.25
Četiri kaktusa

Prenosio je Božo Sušec, tata koji je svojeg sina Sašu netom zaposlio kod sebe na HRT-u, k tome još Galićka i Nemčić kupiše Blažička kojeg Torcida zove Prasičko, pa nije čudo da je od sreće totalno izgubio kompas i počeo se rugati niskom rastu jednog crnog igrača i nazvao ga nogometni patuljak. Toliko smo se se bojali rasisističkih ispada s tribina, a kad tamo čast primitivaca obranio je veliki intelektualac Sušec i to sa službenog komentatorskog mjesta.

POLA URE KULTURE
Četvrtak, HRT 1, 22.15
Četiri kaktusa

Žena koja se zove Anamarija Pavičić i ovu je sezonu počela kao «anketirala Ana Hanak». Njeni tata i mama, Josip i Elizabeta (rođena Hanak), nakladnici su najnovije knjige Ivana Aralice «Puž», koja se večeras, u anketi vođenoj u jedanaest knjižara, pojavila prvi put. Mamina i tatina knjiga, prema kćerkinim podacima, zauzela je visoko treće mjesto, pa ne treba sumnjati da će ponoviti uspjeh prethodnih knjiga g. Aralice, koje su u nakladi i anketi obitelji Pavičić i u režiji nekorumpirane urednice Kamenski Brankice, suvereno odnijele nagradu «Miomir Žužul».

VEČERAS SA JOŠKOM LOKASOM
Četvrtak, HRT 2, 22.08
četiri kaktusa

Jesu li sobe u hotelu male, jel’ imaš vremena za shopping, jel’ si kupiš neke elektronske spravice, jesi išao gledati, koliko će turneja trajati, kol’ko danas dođe jedan dobar klavir, koliko traje jedan tvoj koncert, ti i Huljić – kad se to dogodilo, što jedeš na dan koncerta – i tako u beskonačnost, skoro pa pedeset minuta. Ima kod nas ljudi, prvenstveno sam voditelj Lokas, koji su u stanju ovo bezglavo brbljanje, ovaj intervju teškog novinarskog početnika proglasiti za talk show.
Od intervjua novinarskog početnika i to glupog intervjua, a odatle do chavrljanja, tj. do chat showa, do razgovora, pa do talk showa, tolika je udaljenost da bi i Enterprise bio nemoćan. Ponizno se ispričavamo zbog usporedbe (Star Trek) koja sadrži ono što naš Lokas nikad ne će postati (zvijezda).

ZLIKAVCI
Petak, HRT 2, 22.00
četiri vijenca

Profesor Vjeran Božić pozdravlja i savjetuje noćas na kraju školskog sata svoje drage učenike onim svojim nazalnim vibratom ovako: «Ljubite jedni druge kao što sam ja vas i nemojte reći roditeljima». «Zlikavci» velikih zvijezda stojedinične «Zločeste djece» i producenta Nedžada Haznadara željno su čekani od petka do petka. Kao od oaze do oaze, nacija se probija pustinjom duha i onda se petkom navečer razbaškari pred televizorom – stigli su «Zlikavci». Kratak odmor od deset minuta, koliko traje emisija, i onda opet na put.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika