16.03.2012. / 18:03

Autor: Hina

Nisu svi potezi vlade dobri

Hrvatska seljačka stranka (HSS) u današnjem se priopćenju, nezadovoljna što se u javnosti gotovo svi potezi vlade Zorana Milanovića predstavljaju kao jako dobri i bez kritika, oštro usprotivila dvama vladinim potezima - odricanju hrvatske nacionalne naftne kompanije Ine prihoda od sirijskih naftnih izvora i "uništavanju" Hrvatske poljoprivredne komore.

Zoran Milanović Zoran Milanović Hrvatska seljačka stranka (HSS) u današnjem se priopćenju, nezadovoljna što se u javnosti gotovo svi potezi vlade Zorana Milanovića predstavljaju kao jako dobri i bez kritika, oštro usprotivila dvama vladinim potezima - odricanju hrvatske nacionalne naftne kompanije Ine prihoda od sirijskih naftnih izvora i "uništavanju" Hrvatske poljoprivredne komore.

Začuđuje šutnja o potezima koji Hrvatskoj čine golemu materijalnu štetu kratkoročno i dugoročno, kao što je odustajanje od naftnih polja u Siriji, gdje se predviđa profit od 300 milijuna eura, a čija je procijenjena vrijednost 20 milijarda dolara. To je izravno uništavanje jedne od važnih poluga razvoja i golem gubitak novca, a da ne govorimo o činjenici da istodobno s odustajanjem od naftnih polja cijena goriva u Hrvatskoj "divlja i doseže visine koje i Blanka Vlašić teško preskače", navode u HSS-u.

Zato traže da vlada prije nego što provede "takve maliciozne poteze" odgovori koji je to djelomični politički suverenitet koji će hrvatska država zadržati nakon ulaska u EU ako već sada mora slijediti takve - za Hrvatsku samoubilačke poteze kao što su sankcije EU-a prema Siriji, i to unatoč činjenici da švicarske pa i francuske kompanije uvoze i trguju čak i naftom iz Irana unatoč dugogodišnjim sankcijama.

Potpuno neprihvatljivim HSS smatra i prijedlog izmjena Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori jer je, navode, udar na organiziranje poljoprivrednika kao partnera vlade, Ministarstva poljoprivrede te regionalne i lokalne samouprave.

"Zašto je obavezno članstvo i plaćanje članarine hrvatskih tvrtaka u Hrvatskoj gospodarskoj komori, što je čini najbogatijom hrvatskom institucijom, tako dobra stvar za hrvatske radnike i poduzetnike, a postojanje poljoprivredne komore tako loša stvar za hrvatske poljoprivrednike da poljoprivrednu komoru treba uništiti?" pitaju u HSS-u te ističu kako ne mogu vjerovati da bi razbijanje jednog od najkvalitetnijih oblika organiziranja u poljoprivredi bio nečiji cilj jer, naglašavaju, upravo Ministarstvu poljoprivrede treba partner organiziran u skladu s europskom tradicijom, s važnom gospodarskom ulogom i povezan u sustav poljoprivrednih komora EU-a.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 16.03.12. 18:16

Bez Marije Petir,vi u HSS-u ste apsolutni autsajderi. Točno se osjeća nedostatak njene kršćanske snage i morala u HSS-u.A bez toga,se nemože naprijed.Zato molim da imenovanu gospođicu vratite čim prije u Sabor.Bez nje je pustinja.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 17.03.12. 11:46

Imaju li i ovi u HSS-u Visoki sud časti?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika