16.03.2012. / 22:47

Autor: Hina

Osama bin Laden planirao Obamino ubojstvo

Prije nego je ubijen u akciji američkih komandosa u svibnju 2011. u Islamabadu, tadašnji vođa Al Kaide Osama bin Laden naredio je toj terorističkoj mreži organiziranje posebnih ćelija u Afganistanu i Pakistanu sa zadatkom rušenja zrakoplova američkog predsjednika Baracka Obame i generala Davida H. Petraeusa, bivšeg zapovjednika američkih snaga u Afganistanu, kako bi se izazvala kriza u SAD-u, objavio je u petak list The Washington Post.

Osama bin LadenOsama bin LadenPrije nego je ubijen u akciji američkih komandosa u svibnju 2011. u Islamabadu, tadašnji vođa Al Kaide Osama bin Laden naredio je toj terorističkoj mreži organiziranje posebnih ćelija u Afganistanu i Pakistanu sa zadatkom rušenja zrakoplova američkog predsjednika Baracka Obame i generala Davida H. Petraeusa, bivšeg zapovjednika američkih snaga u Afganistanu, kako bi se izazvala kriza u SAD-u, objavio je u petak list The Washington Post.

Prema istom izvoru, koji se poziva na dokumentaciju Al Kaide zaplijenjenu u akciji na bin Ladena, s pogibijom Obame njegovo bi mjesto automatski preuzeo potpredsjednik Joe Biden koji je, kako je bin Laden objasnio jednom od svojih zapovjednika, "potpuno nespreman za taj položaj".

"Što se Petraeusa tiče, on je čovjek trenutka.....i njegova bi likvidacija promijenila tijek rata", ocijenio je tada bin Laden koji se nadao da bi napade na Obamu i Petraeusa mogao izvršiti pakistanski terorist Ilyas Kashmiri.

Mjesec dana nakon bin Ladenove likvidacije, u napadu američke bespilotne letjelice ubijen je i Kashmiri.

Dužnosnici američke administracije tvrde da zavjera glede atentata na Obamu i Petraeusa nikada nije predstavljala ozbiljnu prijetnju. Zavjera je, ocjenjuju analitičari, bila više hvalisanje nego išta drugo jer je Al'Kaidi nedostojalo naoružanje za rušenje američkog zrakoplova, ali je jeziv podsjetnik da je bin Laden, oslabljen i u bijegu, još uvijek sanjao o tome da izvede još jedan spektakularan napad na SAD.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 16.03.12. 22:51

Zanima me koliko je placeno pakistancima da ga prodaju. Mislim da bi cifra mogla biti s 9 nula.


registracija
30/9/09

davor12345, 16.03.12. 23:31

Izmislili su ga! Nije nikada ni postojao!


registracija
2/1/11

prohujalo, 17.03.12. 08:58

davor12345
on je postojao, samo sto su ga oni i dizali i spustali
za svoje vlastite interese.....Iskreno receno, ja jedino sumnjam da je ubijen.....jer da su ga ubili i da je bio kao sto su ga prikazivali, moje uvijerenje je da bi njegovo mrtvo tijelo bilo izlozeno da ga dobra vecina Amera vidi......mozda nakon svih njihovi lazi i muljanja, mozda su ovaj put u pravu, ali ja im ne vjerujem.....


registracija
9/11/09

superhik, 17.03.12. 18:53

S obzirom da je jedan helikopter definitivno bio srusen u toj akciji, sluzbena verzija sasvim sigurno nema veze s istinom. Za jedno 50 godina bi mogla procuriti prava verzija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika