17.03.2012. / 09:33

Autor: Hina

Clooney pušten na slobodu

Clooney je gorljivi aktivist za ljudska prava u Sudanu i bio je veliki pobornik neovisnosti Južnog Sudana. Nekoliko je puta putovao u to područje, a u četvrtak se sastao i s predsjednikom Barackom Obamom kako bi mu ukazao na tamošnju humanitarnu katastrofu

Glumac George Clooney pušten je na slobodu nekoliko sati nakon što je uhićen zbog građanskog neposluha tijekom prosvjeda ispred sudanskog veleposlanstva u Washingtonu, javljaju američki mediji.

Slavni glumac je novinarima rekao da mu je to bilo prvi put da je uhićen. "Nadam se i posljednji", dodao je. Platio je 100 dolara jamčevine za izlazak iz zatvora.

Clooney je sudjelovao u prosvjedu kojim se željelo upozoriti na humanitarnu krizu u nasilnom području između Sudana i Južnog Sudana. Priveden je i njegov otac Nick i drugi aktivisti. Uhićeni su jer su se triput oglušili na upozorenje da ne prelaze policijsku liniju ispred veleposlanstva. S lisičinama na rukama smješteni su u vozila američke tajne službe. "Svi smo bili zajedno u pritvorskoj jedinici i bilo nam je dobro", našalio se Clooney.

Clooney je gorljivi aktivist za ljudska prava u Sudanu i bio je veliki pobornik neovisnosti Južnog Sudana. Nekoliko je puta putovao u to područje, a u četvrtak se sastao i s predsjednikom Barackom Obamom kako bi mu ukazao na tamošnju humanitarnu katastrofu. Clooney optužuje sudanskog predsjednika Omara al-Bašira da namjerno izaziva humanitarnu krizu i blokira dopremu pomoći i hrane u planinsko područje Nuba na granici dviju zemalja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika